Предложението на опозицията в лицето на БСП за отмяна на

...
Предложението на опозицията в лицето на БСП за отмяна на
Коментари Харесай

Скандалът се разраства! Марешки към Нинова и БСП: малоумници

Предложението на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия за анулация на изключителното състояние или неговото понижаване, е малоумно.

Това съобщи пред Нова телевизия водачът на Воля депутатът Веселин Марешки.

Както през вчерашния ден БЛИЦ писа в Народното събрание се развихри пикантен скандал, откакто Корнелия Нинова упрекна депутата, че е нарекъл "изрод " национален визиите от Българска социалистическа партия.

"Слагането на период значи, че в случай че всичко беше свършило, трябваше да се събираме да го отменяме.

Това малоумно предложение, мислех да се гавря с тях като дадем предложение да е 29 април... Това е единствено едно приказване, една дивотия.

Това дава опция на малоумната съпротива да седи пред камерите и да дава изявленията. "

Веселин Марешки назова двуличие замразяването на заплатите и излезе с коренно предложение:

"Смятам, че това е ужасно двуличие - замразяването на заплатите и дотациите на партиите. И то по отношение на българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на равнище минимална работна заплата и даже на минималната пенсия.

Ако ги замразим на едно такова високо равнище, какво печели българският народ. Не, от на следващия ден да имат минимални работни заплати, до момента в който хората не стартират да просперират. Това ще го входираме в този момент, като му е времето като наше публично предложение. Вчера го дадох и от трибуната. "

Марешки разяснява и ограниченията на държавното управление за избавяне на дребния и междинния бизнес:

"Още от дълго време споделяме, че мярката 60-40 е незадоволителна. Считам, че бюджетът може да си разреши най-малко тя да се качи на 80-20, а съгласно нас тя би трябвало да бъде за избрани браншове на 100% и това е едно от нещата, за които ще настояваме.

Сигурен съм, че държавното управление обмисля такива неща и ще получим помощи и от Европейски Съюз и то МВФ. Една от ограниченията е да има държавна верига от бензиностанции. Тя може умерено да продава на към 1. 50 лева

Всяка стока и услуга, която използваме, минава по някакъв метод през горивата и бизнесът става доста по-конкурентно кадърен. Това е една обикновена мярка, която изсветлява бизнеса. "

Веселин Марешки разкритикува вчерашното изявление на президента Румен Радев:
"На нас не ни би трябвало президент, който да споделя това, което всички виждаме. Чакаме хрумвания от президента. Логиката от всичко това беше, че надали не държавното управление има надали не някакъв интерес да не върви на работа.

Като един елементарен инженер ми идва следната мисъл. Най-голяма изгода от това страната да се събира и да има налози, е хората да вървят на работа, страната да работи и да има остатъци.

При най-малка опция тези ограничения ще бъдат спрени, с цел да може да влизат пари в страната. Това са единствените ограничения, които да спасят живота и здравето на хората, които са най-важни. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР