Предложението на опозицията в лицето на БСП между първо и

...
Предложението на опозицията в лицето на БСП между първо и
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложенията за намаляване на данъчни ставки

Предложението на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на Закона за корпоративното подоходно облагане бе данъчната ставка за месо, мляко, яйца, брашно и хранителни артикули от брашно е в размер на 5 %.
Социалистите желаеха още и понижаване на данъчната ставка за медикаментите. От Движение за права и свободи предлагаха нулева ставка на Данък добавена стойност за доставките, свързани с издаване, разпространяване и продажба на художествена, научна и образователна литература.
С намаляването на ставката на Данък добавена стойност върху хранителни артикули целим да ги създадем налични, само че да създадем хранително-вкусовата промишленост по-привлекателни. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков по време на дебатите по предложенията на Българска социалистическа партия за данъчните ставки.
Намаляването на данъчната ставка за брашно, хранителни артикули от брашно, мляко и яйца е ориентирана към поощряване на родното земеделие и хранително-вкусовата индустрия “, аргументира предлагането на Българска социалистическа партия депутатът Георги Гьоков.
„ По отношение на понижаване на Данък добавена стойност ставката за медикаментите,мотивите са, че техните цени в България спрямо Европа сме с едни от най-високите “, уточни още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР