Предложението на Обединени патриоти за промени в Наказателния кодекс (НК),

...
Предложението на Обединени патриоти за промени в Наказателния кодекс (НК),
Коментари Харесай

Адвокатите са против забрана на условни присъди при смърт на пътя

Предложението на " Обединени патриоти " за промени в Наказателния кодекс (НК), с които още веднъж да бъдат повишени глобите за породена гибел на пътя, е изкуствено, няма да докара до по-малко произшествия, само че пък ще изключи правото на съдиите да постановат условни присъди и ще приближат наказванията до тези за ликвидиране. Това се споделя в мнение на Висшия адвокатски съвет (ВАдвС) против законопроекта, изпратено до правната и до транспортната комисия на Народното събрание.

Предложението на депутатите е за смяна в член 343, ал.3, б, " б " от Наказателен кодекс, който в този момент планува от 3 до 15 години затвор за гибел на пътя, когато е породена от пийнал или дрогиран водач, или лидер без брошура, или на пешеходна пътека, или е умряли повече от един човек. В изключително тежки случаи наказването е от 5 до 20 години отнемане от независимост, напомня уеб сайтът " Лекс ".

Според Патриотите обаче тези наказания не са съответни. И по тази причина оферират в общия случай да бъдат увеличени на от 5 до 20 години затвор, а за изключително тежките - от 10 до 30 години отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР