Предложението на националистите за българския език е част от тази

...
Предложението на националистите за българския език е част от тази
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Етническите турци в администрацията нямат проблем с българския език

Предложението на националистите за българския език е част от тази политика, която покачва етническото напрежение в България. В общините, в които етническите турци са болшинство, всеки от администрацията е приключил висше обучение и прелестно владее български език и си служи с него. Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи пред Нова телевизия във връзка законопроекта, направен от Обединените патриоти, който задължава служителите към този момент да са задължени да обслужват жителите само на български език.

Той даде коментар и за решението на Общинския съвет на Стара Загора да промени арабски имена на местности и топоними с такива на български: "Защо откакто в България има български жители, които се споделят Ахмед и Мехмед, за какво да няма Ахмед Баир или Мехмед Чешма? Защо? Няма по какъв начин те в личната си татковина да се усещат добре ".

Относно договарянията сред Скопие и Атина за името на Македония той съобщи: "Балканите би трябвало да се освободят от историческите реминисценции, когато вършат политика. Това на Балканите минира целия развой на непоклатимост и мир ".

Той посочи, че позицията на Движение за права и свободи е, че страните от Западните Балкани би трябвало по най-бързия метод да бъдат интегрирани в НАТО и Европейски Съюз. Това ще даде непоклатимост на Балканите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР