Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се

...
Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Изборът на F-16 е експертен

Предложението на Министрите на защитата и на стопанската система да се преговоря със Съединени американски щати за изтребител F-16 е експертно, съобщи пред bTV Цветан Цветанов. Лидерът на ПГ на ГЕРБ изясни, че следва да стартира съгласувателна процедура, която ще продължи към 14 дни и на идващото съвещание на Министерски съвет ще се вземе решение.

"Очаквам в границите на януари месец този спор да бъде завършен в границите на българския парламент. Изборът за F-16 е най-хубав от стратегическа позиция за отбрана на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16 ", сподели Цветанов.

Той добави, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред "Грипен ".

"За тях президентът Радев доста алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, с цел да може държавното управление, назначено от Румен Радев да избере "Грипен " и да отстрани всички останали ", разяснява водачът на ПГ на ГЕРБ.

Цветан Цветанов разяснява и върнатите от президента за ново разискване в Народното събрание промени в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за известяван при задържане на разположение. По думите му те се постановат поради европейски разпореждания.

"2014 година след терористичния акт в Париж всичките европейски страни одобриха тази инструкция. От 2018 година тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се приказва за "таен арест ". От самото начало на задържането малолетният има опция да се възползва от правна отбрана. Ако дете на 15 години е преносител на взривни субстанции или негов непосредствен го е присъединил в скица за разпространяване на опиати, какъв е казусът тези родственици да не бъдат известени за задържането на лицето? ", попита Цветанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР