Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов казина и игрални

...
Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов казина и игрални
Коментари Харесай

Бюджетната комисия блокира поправката Симеонов за казината

Предложението на водача на НФСБ Валери Симеонов казина и игрални зали да има единствено в 5-звездни хотели и курорти не съумя да стигне даже до пленарна зала откакто бюджетната комисия през днешния ден отхвърли импортираните от него ремонти в Закона за хазарта. Заложените от Симеонов промени бяха подкрепени единствено от 5-ма депутати, останалите гласоподаваха " въздържали се ".

За сметка на това отрасловата комисия даде път на законопроекта, импортиран от ГЕРБ, отпред с председателката на ПГ Даниела Дариткова, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и Красимир Ципов с 11 гласа " За ". Той беше импортиран предишния петък в деловодството на Народното събрание, т.е. ден откакто Симеонов подава своя план.

Законопроектът на ГЕРБ планува страната да има право да получава лиценз за организирането на онлайн игри в
казино, а право да провеждат игри в казината да имат единствено сдружения с лимитирана отговорност и акционерни компании с поименни акции. Тотото да може да провежда всевъзможни лотарийни игри, а спортният министър да предложи на кабинета метод за разпределение на приходите, планува още. Това е планът, с който в действителност се предлага сегашната Държавна комисия по хазарта да бъде закрита и на нейно място да се появи нов орган - Държавна организация по хазарта. При този статут тя ще е под шапката на Министерски съвет, а освен на финансовото министерство както досега 

Не би трябвало да се разрешава на тотализатора да уголемява активността си в наемане на обекти, в който не работи личен състав на тотото, защото задачата от измененията при започване на годината са били точно да се ограничи хазартната активност, а това създавало изискване да се стигне до мащабите на частните оператори, съобщи по време на разискванията н бюджетната комисия Валери Симеонов през днешния ден. И попита за какво се уголемява хазартната активност, като се залага нов текст, с който се дава опция да се употребяват устройства за самообслужване.

Симеонов упорства за прецизиране на текстове в поправките, тъй че ясно да се ограничи правенето на
залози единствено върху спортни мероприятия, а не както е написано в поправките на ГЕРБ да може да се залага и върху резултати от " инцидентни събития, познаване на обстоятелства, надбягвания с коне и кучета ".
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР