Предложението на ГЕРБ за независим прокурор, който да разследва главния

...
Предложението на ГЕРБ за независим прокурор, който да разследва главния
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Идеята за независим прокурор е апотеоз на панирания мозък

Предложението на ГЕРБ за " самостоятелен прокурор ", който да проверява основния прокурор, е " апотеоз на панирания мозък ". Това счита водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева, която дефинира концепцията като безумна.

" Можете да намерите проекции на панирания мозък във всяка активност. Но да предложиш надзирател на основния прокурор, с цел да си решиш въпроса с безконтролността му, която произтича от Конституцията и конституционната уредба, е безумно. Най-непросветени хора, безусловно вярно и от здрав разсъдък реагираха на прима виста. Този човек какво ще прави? 7 години ще върти броеничката и ще чака основният прокурор да направи нещо да го проверява ли? Или ще работи в прокуратурата друга работа, основният прокурор ще му скача по главата, само че когато пристигна време да го проверява, тогава работата ще стане? ", сподели тя пред бТВ.

По думите ѝ следствието изисква инфрастуктура и самостоятелният прокурор би трябвало да има органи, които да оказват помощ, а не да е " машинописка в един кабинет ".

" Сериозно считам, че това държавно управление и предходните държавни управления на Бойко Борисов, фабрикуват решения, които смайват с нелепостта си. Последното, което са изфабрикували, е въпросното решение за надзирателя на основния прокурор. Какво той си мисли, че прави, не знам. Това е извънредно значим въпрос ", добави Дончева.

" Да забранят на Кирилов да пипа юридически текстове "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР