Предложението на ГЕРБ за намаляване на партийните субсидии до 1

...
Предложението на ГЕРБ за намаляване на партийните субсидии до 1
Коментари Харесай

Депутатите гласуват орязването на партийните субсидии

Предложението на ГЕРБ за понижаване на партийните дотации до 1 лев на получен глас, ще гласоподават през днешния ден депутатите. Промените в Закона за държавния бюджет са трета точка в дневния ред на Народното събрание. Припомняме, че новите текстове бяха скоростно вкарани в Народното събрание предходната седмица, откакто Бойко Борисов и Владислав Горанов се ядосаха на Българска социалистическа партия след абсурда с увеличените не по закон партийни дотации. Социалистите желаеха оставката на финансовия министър, прокуратурата също разгласи, че има закононарушение във финансовото ведомство.
Самият Горанов призна в петък, че предлагането за 1 лев дотация се прави на инат на Българска социалистическа партия. За да ги види по какъв начин ще вършат " нов политически модел ".
Според новите текстове, импортирани от Министерския съвет, за интервала от 1 януари до 30 юни 2019 година размерът на държавната дотация ще е умножен по 11 лева за един получен автентичен глас. Намалението на партийната дотация от 11 лева на 1 лева ще важи за интервала от 1 юли до 31 декември 2019 година

В законопроекта е регламентирано промените да влязат в действие в мощ от 1 юли 2019 година Промените бяха признати на първо четене в комисия предишния петък. Тогава Българска социалистическа партия не участваха в гласуването, Движение за права и свободи гласоподаваха срещу. Социалистите оповестиха, че в залата изрично няма да поддържат предлагането, само че приканиха за спор за рационално понижение на размера на дотациите. От Движение за права и свободи също обявиха, че ще гласоподават срещу и предизвестиха, че орязването на дотациите ще направи партиите подвластни от олигарсите и мафията. Малките съдружни сътрудници на ГЕРБ не утвърждават крайната мярка, само че най-вероятно ще я поддържат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР