Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и

...
Предложението на ГЕРБ противоречи на принципа на правовата държава и
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Българската политика бележи тенденция към деградация

Предложението на ГЕРБ опонира на правилото на правовата страна и на европейското право и има желание да отклони вниманието на хората от сегашните прояви на корупция. Така дългогодишният народен представител и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Янаки Стоилов разяснява концепциите на ГЕРБ за промени в конституцията, целящи да отпадне отминалостта за приватизационните покупко-продажби. Стоилов бе посетител на предаването " България заран " по телевизия " България Он Ер ".

На съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия в събота водачът на партията Корнелия Нинова получи мандат да поддържа предлагането на ГЕРБ за промени в конституцията. Депутатите от левицата обаче ще гласоподават срещу плана в Народното събрание. Янаки Стоилов бе главният докладчик на пленума по тематиката за промените в главния закон.

" В стопански проект ръководещите с тези промени споделят на българското общество " Нищо няма да се промени, само че ще търсим отмъщение за част от причинителите ", което също е прекомерно проблематично. Атаката не е единствено против Корнелия Нинова ", безапелационен бе Янаки Стоилов.

Според социалиста ГЕРБ желаят да сложат " конституционно клеймо " на всички партии в Народното събрание през годините на приватизационната политика, тъй като те са появяват малко след края на процеса.

Гостът посочи, че в Народното събрание има доста висока доза двуличие, тъй като за предлагането за отпадане на отминалостта за закононарушение при приватизацията, ще се подпишат хора, приемали закони в този интервал за правосъдната власт и такива, които са купували на безценица държавни жилища.

" Българската политика, макар измененията, бележи наклонност към деградация, към все по-ниско равнище ", заключи Янаки Стоилов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР