Предложението на ГЕРБ няма да подкрепиме, но ще подкрепиме да

...
Предложението на ГЕРБ няма да подкрепиме, но ще подкрепиме да
Коментари Харесай

ДПС и Пеевски отвръщат на удара: Предлагат партийна субсидия от 0 лв.

Предложението на ГЕРБ няма да подкрепиме, само че ще подкрепиме да е 0 лв. дотацията. " Това сподели депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски при четвъртото му появяване в Народното събрание за две години.

" За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се обясни какво вършат партиите след това. За нас това значи банкрут на партиите при 1 лева дотацията. Нормално е, в случай че ще се трансформира моделът на финансиране, да бъде 0 лева и отворено финансиране от американски вид от ясни и транспарантни донори ", сподели Пеевски. Той счита, че дотация от 1 лева значи банкрут на партиите. " Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е благосъстоятелност на олигарсите. Изборът е на партиите ", сподели още Пеевски.

Тази седмица следва " конфликт на популизмите " в Народното събрание при идното разискване какъв брой да бъде дотацията за партиите. От едната страна ще бъде ГЕРБ с предлагането на водача си Борисов за понижаване на сумата до 1 лев, а от друга - Движение за права и свободи с поддръжка от Българска социалистическа партия, с концепцията за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, медикаментите и книгите.

Вкарваме в Народното събрание закон, с който партийната дотация ще стане 1 лев, разгласи предходната седмица министър председателят Бойко Борисов при изненадващото си появяване в Народното събрание. Няколко часа по-късно предлагането му беше придвижено, откакто бе признато от изключително съвещание на бюджетната комисия. Тази седмица то ще се гледа в пленарната зала.

Реакцията на премиера и водач на ГЕРБ пристигна, откакто Слави Трифонов разгласи, че партиите получават по-голяма дотация от полагащата им се. Първият опит дотацията да стане един лев беше след акция на " Шоуто на Слави " през 2017 година Тогава предлагането на ГЕРБ не мина през Народното събрание и партиите, получили над 1% от гласовете на парламентарните избори, трябваше да продължат да получават по 11 лв. на глас.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР