Предложението на членове на Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет

...
Предложението на членове на Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Депутати коментираха исканото от членове на Прокурорската колегия освобождаване на Гешев

Предложението на членове на Прокурорската гилдия към Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев ще форсира неговото освобождение, разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Атанас Славов, съобщи БНР.

" След като е задействана цялата машина във Висшия правосъден съвет, откакто даже най лоялните на Гешев членове на Висш съдебен съвет желаят в този момент неговата оставка, или ще се стигне до решение на Висш съдебен съвет за неговото освобождение, или той ще бъде заставен да си подаде оставката, което несъмнено е един доста по-бърз механизъм. "

Атанас Славов обаче посочи, че това предложение обаче няма да повлияе на решението на ПП-ДБ да не поддържат държавно управление на ГЕРБ-СДС с първия мандат.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ прикани за съблюдаване буквата на закона.

" Не съм в течение с детайлите, само че всяко деяние би трябвало да бъде строго подчинено на законите и Конституцията на страната, тъй като противното, даже да е доста добре целесъобразно политически, ще внесе прецеденти, които по-късно ще отекват дълго време. "

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява от своя страна:

" Аз си задавам следния въпрос - в случай че се махне Гешев, и в случай че инцидентно се махне и Паметникът на руската войска, какво ще прави доносническа България в българската политика ми е доста забавно. Те имат две дела общо взето, само че като се върнем назад в сериозния диалог, този въпрос би трябвало да бъде ориентиран към тях, защото явно е, че всичко това се прави с една доста простичка цел - да се лишават козовете от ръцете на Продължаваме промяната и доносническа България за това да не могат да поддържат ГЕРБ. "

Депутатът от " ИТН " Филип Станев приветства предлагането на членове на Прокурорската гилдия за предварителното освобождение на основния обвинител.

" Показва, че тези хора от Висш съдебен съвет са се включили към позицията на българските жители и в действителност ще проследим този развой в развиване. Ние поддържаме отстраняването на господин Гешев. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР