Предложението на Булгаргаз да се утвърди цена на природния газ

...
Предложението на Булгаргаз да се утвърди цена на природния газ
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда ново намаление на цената на природния газ от 1 юни

Предложението на " Булгаргаз " да се утвърди цена на природния газ за юни в размер на 21,97 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е понижение спрямо настоящата цена с 0,38 лева./MWh, или с 1,70 %, се разиска навън съвещание през днешния ден в Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/. Това е препоръчаната цена, на която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. 

От " Булгаргаз " обявиха, че нямат забележки по отчета, направен от работната група на КЕВР. От сдружението ще дават спомагателна информация за одобряване на цената на природния газ до 9.30 часа на 1 юни, осведоми Българска телеграфна агенция. 

В заявката на публичния снабдител до КЕВР написа, че " Булгаргаз " ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за социална доставка през юни въз основа на декларираните планирани количества в енергийни единици от крайните доставчици на природен газ и лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Крайното решение за цената на природния газ от идващия месец ще бъде взето на 1 юни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР