Предложението на бизнеса за увеличение на нормата за извънреден труд

...
Предложението на бизнеса за увеличение на нормата за извънреден труд
Коментари Харесай

АИКБ: Българинът е нискоефективен и затова трябва да работи повече

Предложението на бизнеса за нарастване на нормата за ексклузивен труд е мотив за необятно публично разискване, защото пазарът на труда не съумява да покрие потребностите на работодателите у нас. Изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Добрин Иванов е на мнение, че успеваемостта на българските чиновници е прекомерно ниска и това постанова потребността от повече ексклузивен труд за реализиране на заложените цели пред бизнеса. Той разяснява тематиката в утринния блок на Bloomberg TV Bulgaria - „ Бизнес старт “.

„ В България продуктивността на българския служащ е в пъти по-ниска от тази на междинния европеец. Затова би трябвало да се работи повече, с цел да се откри метод по какъв начин да се създава повече. Доходите и успеваемостта на работа сега са свързани с количеството на положения труд “, съобщи Иванов.

Индустриалният бранш е този, в които най-често се постанова на служащите да се трудят изключително, отбелязва изпълнителният шеф на АИКБ. Административният и комерсиалният бранш рядко имат сходни потребности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР