Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49

...
Предложението на Асен Василев за ротация на председателя на 49
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков и Василев не могат да си представят да не бъдат министри, ако има кабинет

Предложението на Асен Василев за ротация на ръководителя на 49 Народно заседание е противоконституционно, неуместно и неработещо. Нещо повече то е препоръчано от политици, които настояват, че се борят за правда. Това съобщи Тошко Йорданов , народен представител от „ ИТН “ по.

" Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да образуват държавно управление с огромна поддръжка, водят се диалози. Ние не сме партията, която държи ключа за последващо ръководство ", съобщи той.

" Кирил Петков и Асен Василев не могат да си показват да не бъдат министри , в случай че има държавно управление. Слави Трифонов не взима еднолични решения ", акцентира Тошко Йорданов.

„ Поредното противоконституционно предложение е издигнато от тези, които толкоз държат на закона “, сподели той и напомни, че водачът на „ Продължаваме промяна-та “ „ Кирил Петков влезе във властта, нарушавайки Конституцията, лъжейки че не е канадски жител. Законите на вещия правист Лена Бориславова изобщо паднаха, откакто бяха прегледани от Конституционния съд “.

Коментирайки изказванието, че Има Такъв Народ са патерица поради гласуването си в поддръжка на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание, Тошко Йорданов сподели: „ Думите за патерицата единствено провокират смях у нас. Ние на кого ли не сме били патерица. Дори по едно време може да се счита, че сме били патерица на Политическа партия “.

Йорданов съобщи, че Има Такъв Народ са си взели своите поучения от присъединяване си в предходните Народно събрания и оттук-нататък „ ще взимат практични решения, с цел да може да работи Народното събрание “. Той дефинира точно като практично решение поддръжката за Росен Желязков.

„ Парламентарната нравственос приказва, че ръководител се издига от най-голямата партия, в случай че няма авансово образувано болшинство, каквото нямаме в 49 Народно събрание “, сподели депутатът от Има Такъв Народ.

Бавенето на избора на ръководител за него е блокиране на работата на Народно събрание и то точно тези депутати, които не стопират да настояват, че би трябвало да се одобряват значими закони за Шенген, Плана за възобновяване и други „ Свидетели сме от тяхна страна на политическо двуличие “, добави Тошко Йорданов.

Той е безапелационен, че в случай че Има Такъв Народ не са свалили държавното управление на Петков-Василев, през днешния ден щяхме да приказваме за модел Политическа партия, който е доста по-арогантен от този на предходните ръководещи.

Тошко Йорданов разяснява и обвиняванията в обществените мрежи във връзка със завръщането на Има Такъв Народ в Народното събрание , откакто не бяха част от него в 48 Народно събрание. „ Не сме сюрпризирани, че сме в този парламент. Политическата орис на една партия зависи от това какво ще свърши, а не от ориста на даден политик. Хора, които пишат по този метод, одобряват за обикновено тяхната политическа партия да бъде подпирана “, сподели той.

Тошко Йорданов е безапелационен, че Петков и Василев нямат необятен небосвод и не могат да слагат на напред във времето проблемите на страната пред своите личностни. „ Партийният водач би трябвало да бъде моралния компас на своята партия. Не мисля, че Петков и Василев са такива “, съобщи той.

Според него тези, които не желаят да сформират държавно управление сега, тъй като си вършат тън-ки сметки за локалния избор през есента, са безотговорни. „ Тези политици имат безконтролно държание, което заслужава единствено омерзение “, сподели Тошко Йорданов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР