Предложението минималната пенсия да стане 300 лв. от 1 юли

...
Предложението минималната пенсия да стане 300 лв. от 1 юли
Коментари Харесай

В парламента стигнаха до бой заради минималната пенсия

Предложението минималната пенсия да стане 300 лева от 1 юли скара депутатите и прекъсна гласуването на бюджета на Държавното публично обезпечаване.От ръководещите оферират минималната пенсия да се вдигне на 250 лева
То пристигна от Кръстина Таскова от " Воля ", която напомни, че това е заричане на " Обединените Патриоти ".

“Смешно ли ти е, Валери, на хората, които нямат 300 лева не им е смешно”, обърна се Десислав Чуколов от “Атака” към водача на НФСБ Валери Симеонов. И се закани да не мръдне от трибуната, до момента в който не бъде подкрепено предлагането. Поиска и поименно гласоподаване за размера на минималната пенсия. В последна сметка, откакто изтече времето му непринудено слезе от трибуната.

Малко по-късно Филип Попов от Българска социалистическа партия също настоя за поименно гласоподаване на минималната пенсия. И стартира препирня сред депутати и представляващия пленарното съвещание Емил Христов. Депутати скочиха към него и желаеха поименно гласоподаване. Христов обаче бе не отстъпи и на няколко пъти трябваше да изясни, че в процедура на гласоподаване не може да изменен метода на гласоподаване. и в последна сметка прекъсна съвещанието.

Преди това от Движение за права и свободи желаеха най-ниските пенсии да се вдигнат още от 1 януари, само че и това бе отхвърлено.

“Ако продължавате да карате възрастните хора да живеят с тези пари, не знам до каква степен ще стигнете. Сигурно можеш да купуваш избори, само че не можеш до безспир. Защото по-силен от тв приемника и парите по избори е хладилникът. Когато възрастният човек отвори хладилника и види, че няма нищо вътре, ще се принудите да преизчислите пенсиите”, съобщи социалистът Георги Гьоков.

Предложението за преизчисляването на пенсиите ще коства спомагателни 1,7 милиарда лева, което ще докара до нарушение на осигурителната система, отвърна Светлана Ангелова от ГЕРБ. И изясни, че предлагането на Българска социалистическа партия няма да вдигне минималната и оптималната пенсия, както и тези от нетрудова активност. Според нея дебатът за преизчисляване на пенсиите заслужава внимание, само че би трябвало да се води отвън Народното събрание.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР