Предложението ми е дискотеките и баровете да отворят на 15

...
Предложението ми е дискотеките и баровете да отворят на 15
Коментари Харесай

Ангелкова: Дискотеките и баровете да отворят на 15 юни, баркроловете са забранени

Предложението ми е нощните заведения и питейните заведения да отворят на 15 юни, съобщи пред депутатите от икономическа комисия в Народно събрание министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ По отношение на нощните заведения, нощните питейни заведения и пианобаровете моето предложение е те да могат да работят от 15 юни. За тях е значимо да имат планувана дата с оглед старта на проведения туризъм и запълването на чартърния потенциал “, изясни министър Ангелкова. Тя бе безапелационна, че водеща за отварянето и работата на този вид заведения ще е епидемиологичната конюнктура.

По думите ѝ критериите за отваряне на заведенията без нощните заведения и нощните питейни заведения от 1 юни ще бъдат същите като за откритите площи и терасите.

„ Баркроловете сме ги забранили за този сезон. Няма по какъв начин да се случи това лято “, отговори Ангелкова на водача на НФСБ Валери Симеонов. Според нея и министерството, и притежателите от Слънчев бряг са безапелационни, че алкохолните турове на юношески компании от чужбина в разнообразни заведения по Черноморието няма да бъдат позволени това лято.

Във връзка с безпокойството на народните представители за вероятни насрещни искове на непознати туристи по отношение на наши хотелиери, министърът на туризма посочи, че декларацията, която ще подписват гостите ни от чужбина при влизането в страната, подсигурява на хотелиерите, че лекуването при заразяване с ковид ще е за тяхна сметка.

„ Чуждестранните туристи ще влизат с декларация, че пътуват на личен риск.

Туристът заявява, че е здрав и в случай че се откри, че е притежател на болестта, лекуването ще е за негова сметка, ще се лекува със застраховка или европейска здравна карта. При такава обстановка всички разноски ще са за негова сметка “, посочи Ангелкова.

По думите ѝ

приходите за туризъм през предходната година са 8 милиарда и 400 млн. лева, което е към 1.5% растеж.

10 млн. туристи са посетили страната, а броят на нощувките за непознати и български жители е 27 милиона.

Относно репликата на народния представител Валери Симеонов, че с лека ръка сме отворили границите си за Гърция и Сърбия, само че главно румънци пълнят родното Черноморие, министър Ангелкова увери, че диалозите с нашите съседи по самодейност на българския министър председател не престават.

„ Съседните страни разчитат на личен превоз. Предложили сме и на трите държави/б. р. Сърбия, Гърция и Румъния/ на 1 юни да бъдат отворени границите за бизнес пътувания и туризъм “, акцентира министърът на туризма.

Тя удостовери, че Румъния е преди всичко като брой задгранични туристи, посетили страната.

„ Очакваме отговор от румънска страна. Чака се Народното събрание им да утвърди ограниченията за след изключителното състояние, с цел да отворят границите си. До края на седмицата ще имат отговор на този въпрос “, разяснява министърът. Ангелкова добави, че

от румънска страна необикновен интерес се демонстрира към северното ни Черноморие.

„ Нашият министър председател насочи покана към сътрудниците си за 1 юни в Евсиновград на създадем формален старт на сезона. От Сърбия имаме 460 000 туристи на годишна база. Надявам се да бъдат повече тази година. Гърците предложиха да отворим от 1 юни за бизнес и от 15 юни за туризъм. Ние предложихме от 1 юни “, уточни министърът.

Относно спасителите на плажовете по Черноморието това лято Ангелкова бе безапелационна, че броят им надали ще бъде понижен, тъй като чакаме те да са заети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР