Предложението, което внесоха ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ, касае премахване

...
Предложението, което внесоха ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ, касае премахване
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Намордници за всички кучета няма да има, ние от ГЕРБ сме против

Предложението, което внесоха ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ, касае унищожаване на машинното гласоподаване за локалните идни избори и за парламентарните такива, за президентските и европейските избори машинното гласоподаване ще действа. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

" Аргументите не са измислени от ГЕРБ, те са причини, водили ни от отчета на ЦИК, чуването, което направихме в комисията по правните въпроси, където участваха всички политически партии. В отчета ЦИК подчертава на слабостите и проблемите. Оказа се, че най-сериозното терзание пред ЦИК е, че на престоящите локални избори има доста обитаеми места, където биха се провели избори, първо в два тура, второ, няколко по своя тип - за кмет на огромна община, на регион, на кметства, за общински съветници ", сподели още тя.

" Факт е, че данъкоплатците платихме 7 милиона и половина за миналите европейски избори и за жалост машинно са дали своят вот единствено 150 000 български жители, т.е., явно изводът е, че е доста най-малък ползата за гласоподаване с машини. За първи път машините се появиха през 2015 година, бяха 50 броя в София, тогава беше пробно. На президентските избори се появиха по закон 500 машини, тогава гласоподаваха към 30% гласоподаватели, които имаха право да гласоподават. Сега се оказва, че от имащите право да гласоподават на 3000 машини 73% са отказали да го създадат. Ако водещото е цената, а аз мисля, че не е, то следва да предположим, че за 6000 машини ще се дадат към 20 милиона лв., единствено за машинните, а има и хартиени бюлетини. Нека да кажем, че по пресмятане точно на ЦИК един глас на машина коства към 58 лева, един глас със хартиена бюлетина - към 70 стотинки ", разяснява Атанасова.

" Честността на изборите може да се оспорва според закона и това нееднократно се е правело. Демокрацията е най-хубавото измислено нещо и в случай че желаеме да живеем в нея, би трябвало да си платим цената. Въпросът е дали това машинно гласоподаване подсигурява, че изборът е либерален ", сподели още Атанасова. Не мога да се съглася, че то е единственото, което подсигурява сигурността на вота ", добави тя.

" В момента всички притежатели на кучета са задължени да ги извеждат на мотив, без значение дали са огромна или дребна порода. Всички притежатели на нападателни кучета са длъжни да ги извеждат с намордник. Ние единствено усилваме санкциите ", разяснява Атанасова въпроса за измененията в закона за ветеринарномедицинската активност.

" Всеки притежател на куче е виновен за домашния си любим. Няма нападателни породи по хипотеза, те или по този начин са възпитани, или нещо ги е принудило към експанзия. Собственикът носи цялата отговорност - в случай че той вземе решение, че кучето му може да се движи без намордник, само че то ухапе човек, то тогава глобата е 1000 лева Няма нищо трагично ", сподели още Атанасова. " Намордници за всички кучета няма да има, ние от ГЕРБ ще се противопоставим. Моля да се успокоят всички притежатели. Между другото, аз също съм притежател на куче, над 5 кг е кучето ми, т.е., знам какво значи и за притежателя, и за кучето това нещо, приключи Атанасова. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР