Предложението германският военен министър Урсула фон дер Лайен да е

...
Предложението германският военен министър Урсула фон дер Лайен да е
Коментари Харесай

Буря от недоволство в Германия заради основния кандидат за председател на ЕК

Предложението немският боен министър Урсула фон дер Лайен да е идващ ръководител на Европейската комисия провокира доста рецензии в Германия от депутати от всички краища на политически набор, написа Deutsche Welle.
" Не се случи това, което беше дадено на жителите преди изборите ", сподели министърът на правораздаването Катарина Барли от Социалдемократическата партия (СДП), съобщи БГНЕС
Бившият ръководител на СДП Зигмар Габриел отиде още по-далеч и изиска държавното управление на Германия да блокира избора на Урсула фон дер Лайен. Габриел назова процеса по избора на Фон дер Лайен от европейските водачи " невиждан акт на политическо шикалкавене ". Той в действителност счита, че договорката за Лайен е лишила Германия от опцията да има ръководител на ЕЦБ. Говорител на немския канцлер отхвърли апелите на Габриел и сподели, че Европейския съвет избира ръководителя на комисията, а не немското държавно управление.
Лидерът на съдружниците на Меркел от баварския Християнски обществен съюз също е неудовлетворен от случилото се в Брюксел. Маркус Зьодер, който е непосредствен съдружник на считания преди избора на Фон дер Лайен за любимец за поста Манфред Вебер, сподели, че сме очевидци на " типичен образец за подмолна политика, която надвива над демокрацията ".
Опозицията в Германия също не е удовлетворена от метода, по който беше номинирана Урсула фон дер Лайен. Лидерът на Свободните демократи Кристиан Линднер съобщи, че в Брюксел сме видели нещо, което " не може да продължава по този начин ". Левите от партия " Линке " непосредствено нарекоха избора на своята сънародничка " фарс ".
Урсула фон дер Лайен се нуждае от поддръжка на повече от половината от 751 депутати в Европейския парламент, с цел да стане идващия ръководител на Европейската комисия.
Повече за характера на Лайен, която е майка на 7 деца, научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР