Предложението е на българския евродепутат Момчил Неков и бе прието

...
Предложението е на българския евродепутат Момчил Неков и бе прието
Коментари Харесай

400 млн. евро да бъдат заделени за планинските региони в ЕС, включително и за България

Предложението е на българския евродепутат Момчил Неков и бе признато нощес на съвещание на земеделската комисия в Страсбург
Страсбург, 15.01.2019 година Нова стратегия за конкурентоспособност и дребните и междинни предприятия в Европейски Съюз предлага Европейска комисия. 10% от планувания запас за програмата от 4 милиарда евро да бъдат заделени за планинските райони и други райони с ограничавания гласоподава нощес на изключително съвещание в Страсбург на Комисията по земеделие към Екологичен потенциал. Предложението беше направено от Момчил Неков и беше признато с огромно болшинство. „ Финансирането и подпомагането на планинските райони в Европейски Съюз е неотложно и жизнено-важно, тъй като дребните и междинни предприятия са единствена форма на претовареност и трудова интензивност в тези регионикоментира евродепутатът.

„ Големите проблеми на дребните и междинни предприятия са достъпът до финансиране, намирането на работа ръка и наваксването с нововъведенията на пазара. Планинските райони са едни от най- засегантите от тези проблеми, като тук би трябвало да прибавим и инфраструктурата. Това финансиране ще помогне на предприятията в планините да се оправят по- елементарно с проблемите и да запазят производството си на качествени и чисти храни, а и ще бъде предварителна защита за обезлюдяването на, така и така, едва обитаемоте планински региони. “, това сподели Момчил Неков преди гласуването. Според него е погрешно да се третират по един и същи метод предприятията, които са в райони с ограничавания, тъй като за действието им са нужни повече запаси. „ Мисля, че тези 400 млн. евро, са положително начало и ще бъдат от голяма изгода за развиването на районите, стига да бъдат усвоявани вярно и съответно, за което държавите- членки би трябвало също да вземат съответните ограничения. Това е нова опция и финансова инжекция към към този момент съществуващите, за жалост, незадоволителни ограничения. “ добави още българския евродепутат.

Предложението на Европейска комисия за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за основаване на стратегия за единния пазар, конкурентоспособността на предприятията, в това число дребните и междинните предприятия, и европейската статистика и за анулация на регламенти (ЕС) е за 4 милиарда евро, за подкрепяне действието на вътрешния пазар, в това число в процесите на глобализация, цифровизация и нововъведения. Програмата сплотява действия, финансирани по пет предишни стратегии в областите конкурентоспособност на предприятията, отбрана на потребителите, клиенти и крайни ползватели на финансови услуги, правене на политиката на Съюза по отношение на финансовите услуги и във връзка с хранителната верига, или по няколко бюджетни реда на Комисията, всички те свързани с вътрешния пазар и конкурентоспособността на МСП.

За Момчил Неков:

Член на Екологичен потенциал от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите;

Член на Комисията по „ Земеделие и развиване на селските райони “;

Член на Комисията по „ Култура и обучение “;

Член на делегациите на Екологичен потенциал за връзки с Китай и с страните от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развиване, за климатичните промени, за развиване на туризма, културното завещание и европейските културни направления, за спорта.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР