Предложението да се наказват със затвор и глоби от 2

...
Предложението да се наказват със затвор и глоби от 2
Коментари Харесай

Ивелина Василева: Да се наказва със затвор горенето на отпадъци е с цел да се опази човешкото здраве

Предложението да се санкционират със затвор и санкции от 2 до 5 хиляди лв., хората, които горят нереглментирано боклуци, е за да се защищити човешкото здраве и околната среда. Това сподели пред „ Лице в лице” Ивелина Василева, ръководител на комисията по околна среда и някогашен екоминистър за измененията в законодателството.

Те са импортирани от ГЕРБ и са с дисциплиниращ темперамент, разясни Василева.
От ГЕРБ оферират горенето на боклуци да се санкционира със затвор Нарушителите ще заплащат и санкции от 2 до 5 хиляди лв.
В последните дни у нас мъчно се диша, прахови частици и други субстанции са част от отровния коктейл. Управляващите се стреснаха и от през днешния ден имат съответни оферти за смяна на тази отрицателна наклонност.

„ Внесохме предложение в Народно събрание за изменение на Наказателния кодекс, където желаеме категорично да бъде въведен правилник, посредством който да се дефинира нерегламентираното изгаряне на отпадъчни артикули включително и масла, отработени артикули и синтетични материали, каучук”, изясни още Василева.

Тя добави, че и до момента е имало административен механизъм за събиране на санкции, само че той е бил неефикасен и по тази причина Столична община и кметът Йорданка Фандъкова са създали това предложение за смяна в Наказателен кодекс за нерегламентираното горене на отпадъци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР