Предложението да не се плаща първия ден от болничния, е

...
Предложението да не се плаща първия ден от болничния, е
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Предложението да не се плаща първия ден от болничния е направено по нелегитимен начин

Предложението да не се заплаща първия ден от болничния, е направено по един нелегитимен метод от съдружния съвет. Изведнъж се взима решение, което провокира скандал. Защо това предложение не е обсъждано на Тристранния съвет по време на полемиката за Бюджет 2020? От нищото се появи този въпрос. Това сподели депутатът от ДПС Хасан Адемов и ръководител на обществената комисия пред Би Ти Ви. Той напомни, че тематиката стои от 2010 година, когато работодателите я оферират, като антикризисна мярка, написа Пик.

„ Тази мярка обаче няма да реши проблемите. Това е осигурително пращане. Солидарно заплащат служащи и работодатели. Ако не се заплаща първия ден, какво пречи на персоналните лекари да издават болнични по 4-5 дни? “, пита се Адемов. Той напомни, че лекарите имат право да издават до 14 дни. 

„ Аргументите са, че по този начин ще има споделена отговорност сред служащи, чиновници и Национален осигурителен институт. Проблемът е в контрола. Не мисля, че неплащането на един ден ще има някакъв финансов резултат. Сега с тази концепция се основава удобна среда за издаване на подправени болнични. Липсата не ефикасен надзор не може да се трансферира като отговорност на служащи и чиновници. Работодателите споделят, че те не могат да управляват всеки служащ. Този, който е решил да се възползва от подправен болничен, ще продължи да го прави “, уверен е Хасан Адемов. 

„ Остава убеждението, че става въпрос за пазарлък. Дискусията стана една мелодрама “, сподели още той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР