Предложението беше прието с 11 гласа за и 4 против.

...
Предложението беше прието с 11 гласа за и 4 против.
Коментари Харесай

Комисията по отбрана реши: Изпращаме ракети на Украйна frognews.bg

Предложението беше признато с 11 гласа " за " и 4 " срещу ". Въздържали се нямаше.

По време на съвещанието специалист от Министерството на защитата изясни, че тези ракети не са минали сполучливо тестванията и няма метод да бъдат ремонтирани у нас.

 

Вината, че не може да се поддържа тази техника, е по-скоро политическа, сподели по време на дебата Николай Дренчев от " Възраждане ". Много е тъпо, че ще останем с още по-разградено и незащитено небе. Тласкаме ннашата войска в една самоубийствена посока, по политическо решение. Бихме предложили да се търсят способи цялата наша техника да се поддържа в редовност, добави той.

 

Винаги сме били солидарни с Украйна, само че сме мощно обезпокоени от даването на тези ракети, уточни Александър Вълчев от " ИТН ". Това е последният щит, на който може да разчита България, в случай че се наложи. Не намираме и особена логичност в това решение, тъй като доколкото разбираме, към момента не е ясно дали Украйна е поискала тези ракети или не, съобщи Вълчев.

 

Той разясни, че от Има Такъв Народ не са съгласни с даването на ракети, само че нямат нищо срещу даването на муниции на Украйна.

 

В България нямаме потенциал за ремонт на подобен вид ракети, до момента в който Украйна има. Това се прави при условия, които ние нямаме, разяснява министърът на отбраната Тодор Тагарев.

 

Най-добре е Министерството на защитата да се закрие, като преди този момент подпише, че се дава на Украйна всичко, което изиска. Досега в България не е вземано решение срещу националната сигурност на страната. Дано да не се стигне до член 1 от наказателната част на Конституцията – изменничество, сподели Борислав Гуцанов от БСП.

 

Предоставянето на неизправни ракети на Украйна по никакъв метод няма да наруши качествата на Българската войска. Експертите споделят, че няма метод те да бъдат ремонтирани, увери военният министър Тагарев.

 

По думите на ръководителя на Комисията по защита – Христо Гаджев от ГЕРБ – СДС, предоставената до момента на Украйкна помощ не нарушава качествата на Българската войска.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР