Предложението беше одобрено от 190 депутати от всички парламентарни групи,

...
Предложението беше одобрено от 190 депутати от всички парламентарни групи,
Коментари Харесай

Спецкомисия по искане на ГЕРБ ще нищи казуса “Nexo” frognews.bg

Предложението беше утвърдено от 190 депутати от всички парламентарни групи, без " срещу " и " въздържал се ". За ръководител на комисията беше определен зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Дълго е наименованието й - Комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на активността на NEXO и и NEXO Capital и обвързваните с тях лица, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица в България от NEXO и и NEXO Capital и обвързваните с тях лица. 

 

Припомняме, че в разгара на абсурда през вчерашния ден се появи информация, че Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия, е дълготраен другар с Антони Тренчев. Справка в Търговския указател демонстрира, че Ананиев и Тренчев са били съдружници във “Форекс Капиталс ” ЕООД от 30 януари 2018 година до 05 април 2021 година Ананиев напуща компанията на 2 декември 2021 година - няколко дни преди да стане народен представител. 

 

Появиха се и подозрения, че “Демократична България ” и “Продължаваме Промяната ” имат финансови връзки с компанията - обвинявания, които двете партии отхвърлят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР