Предложението беше формулирано от чешкия президент Милош Земан. "Отхвърлям твърдо

...
Предложението беше формулирано от чешкия президент Милош Земан. "Отхвърлям твърдо
Коментари Харесай

Киев не приема компенсации за уреждане на кримския въпрос

Предложението беше дефинирано от чешкия президент Милош Земан. "Отхвърлям твърдо думите, че анексирането на Крим било "свършен факт ", съобщи Порошенко пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, събрана в Страсбург за есенната си сесия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветът на Европа "не беше основан за апел за замяна на територия против пари, нефт или газ ", съобщи украинският президент.

"Той беше основан, с цел да пазим нашите полезности и съществени правила и - което е най-важно - с цел да ги пазиме, когато е належащо ", добави Порошенко.

"Само запазвайки суверенитета и териториалната целокупност на Украйна можем да реализираме мир и непоклатимост в Европа ", акцентира украинският президент, без да загатва поименно чешкия си сътрудник.

Земан среща рецензии и в личната си страна за проруската си ориентировка по украинския въпрос, отбелязва организацията.

"Ако опитаме да върнем Крим на Украйна, ще има война в Европа. Искаме ли да поемем този риск? Крим беше анексиран, няма никакво подозрение, това е приключен факт ", съобщи през вчерашния ден Земан пред Парламентарната асамблея.

"Ако има разговор сред Русия и Украйна, мисля - и това е единствено мое персонално мнение - че може да се стигне до отплата за Крим, под формата на финанси или на нефт и газ ", добави той.

Полуостров Крим беше анексиран от Москва през март 2014 година след произвеждането на референдум, който Киев и западните страни дефинираха като противозаконен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР