Предложението академик Ячко Иванов да бъде удостоен с Почетния знак

...
Предложението академик Ячко Иванов да бъде удостоен с Почетния знак
Коментари Харесай

Предлагат акад. Ячко Иванов за почетен гражданин на Монтана

Предложението учен Ячко Иванов да бъде почетен с Почетния знак на Община Монтана във връзка празника на града – Свети Дух, ще гласоподава на своето постоянно съвещание Общински съвет – Монтана. То ще се организира на 26 май от 14 часа в Младежкия дом.
Сесията ще стартира с разискване на Програма на Община Монтана за понижаване риска от бедствия за интервала 2021 – 2025 година Програмата планува ограничения за повишение на публичната информираност, обмисляне и образование в административните структури, образователните заведения и рисковите обекти и популацията за ръководство на публичните системи при бедствия и за асимилиране на разпоредбите за отбрана и самоотбрана при бедствия. В нея се прави разбор и оценка на рисковете от бедствия на територията на общината. Посочени са и методите за повишение на готовността за дейно реагиране при бедствия на всички равнища на ръководство, както и въвеждане на устойчива система за финансиране на отбраната при бедствия.
Дневният ред от 20 точки планува също Общински съвет – Монтана да гласоподава и правенето на морфологичен разбор на битовите боклуци, генерирани на територията на община Монтана в продължение на една година според новата методика на Министерството на околната среда и водите. Според условията този разбор се актуализира на всеки 5 години.
Съветниците ще изберат и представители на общината в общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Монтана, на „ Топлофикация “ АД – Монтана и на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ АД.
На сесията на локалния парламент ще бъдат избрани представители на общината в регионалните комисии за правене на Областна здравна карта и Областна аптечна карта.
Общо 9 от точките, включени в дневния ред на сесията касаят ръководството на общинската благосъстоятелност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР