Предложение за затягане на бойкот на кампанията за кандидатпрезидентските избори

...
Предложение за затягане на бойкот на кампанията за кандидатпрезидентските избори
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Тръмп удължи ограниченията с месец

Предложение за стягане на протест на акцията за кандидатпрезидентските избори в Полша, нови ограничавания в Москва, Австрия подлага на критика реакцията на Европейски Съюз на пандемията. " Дневник " следи разпространяването и резултатите на ковид по света онлайн.

Новините от България четете тук. Карта на разпространяването му в България и по света вижте тук.

Ключови моменти 09:04Airbnb оказва помощ на лекарите във ВеликобританияСобственици на парцели, които ги отдават чартърен посредством платформата Airbnb, ще дават гратис стаи за фрагменти на английската Национална здравна работа, с цел да поддържат работата им по време на коронавирусната зараза, заяви компанията, представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Близо 1500 места за престой са налични по схемата на фона на мощния спад на резервациите, откогато в целия свят влязоха в действие ограничавания за пътувания и обществени събития. Англия се стреми да подкрепи публичното опазване на здравето в оправянето с рецесията, в това число посредством основаването на полева болница в бивш обект от олимпийските игри и превръщането на тематичен парк в тестова база за здравни служащи, напомня " Ройтерс ".

Като работим дружно, можем да подсигуряваме, че работещите на първите линии могат да намерят комфортно място за престой, до момента в който трае сериозната им работа, съобщи Патрик Робинсън, шеф по публичната политика в Airbnb.
В отговор на епидемията компанията вкара сходни схеми и в Италия и Франция, като задачата е да приюти 100 хиляди души личен състав по света в интервала на рецесията.08:59Австрийския канцлер Себастиан Курц съобщи в изявление за в. " Кронен цайтунг ", че откакто отмине коронакризата, Европейски Съюз ще би трябвало да бъде подложен на сериозна полемика. " Не е възможно в продължение на две седмици да бъдем оставени да се борим сами, с цел да освободим камион, спрян на границата с Германия, който е претрупан с по този начин нужните ни и към този момент заплатени защитни маски, а в същото време да бъдем подложени на критика за контрола ни на австрийско-италианската граница, " съобщи Българска телеграфна агенция.

От изявлението не излиза наяве дали канцлерът има поради националните държавни управления, т.е. Съвета, или Комисията, разяснява в електронния си уебсайт австрийското радио и телевизия. Европейската комисия в действителност няма пълномощия в областта на опазването на здравето, тези пълномощия са при страните членки. И затварянето на границите, допустимо само в изключителни случаи за избран период, е в компетенциите на обособените страни, които се обосновават с заплахата от пандемия.

На въпроса дали в скоро време Европа ще би трябвало да заприказва още веднъж за избавяне на еврото и за защитни чадъри за италианските банки, които надалеч ще надвишават гръцките мащаби, Курц дава отговор: " Сега би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да не се случи това ", без да конкретизира. Тази седмица на срещата на върха на Европейски Съюз той изрично отхвърли повдигнатия от Италия и някои други страни въпрос за общи " коронаоблигации ", като се обоснова със избавителния чадър на еврото - Европейския стабилизационен механизъм.08:58САЩ оставят рестриктивните мерки в действие най-малко до 30 априлАмериканският президент Доналд Тръмп съобщи, че разпоредбите за обществено разграничаване ще работят в Съединените щати най-малко до 30 април - след Великден (13 април).

Това става макар уверенията му по-рано, че американците би трябвало да стартират да се връщат до тогава на работа. По думите на Тръмп пикът в " смъртността " ще е след све седмици, въпреки съгласно Би Би Си и американски медии той да е имал поради по-скоро пика на новите инфектирани.

По-рано водещият държавен специалист Антъни Фаучи предизвести, че смъртните случаи в Съединени американски щати може да доближат 200 хиляди

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1243)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР