Предложение за закриване на основно училище "Никола Й. Вапцаров" в

...
Предложение за закриване на основно училище "Никола Й. Вапцаров" в
Коментари Харесай

Обсъждат предложение за закриване на основно училище Никола Й. Вапцаров в Плевен

Предложение за закриване на главно учебно заведение "Никола Й. Вапцаров " в Плевен е импортирано в Общинския съвет.

Мотивите на общинската администрация са дребен брой възпитаници и потребност от годишно дофинансиране, оповестяват от пресцентъра на съвета.

Закриват учебно заведение в Поликраище, локалните с следващ митинг

През образователната 2019/2020 година в учебното заведение са се обучавали 75 възпитаници, като всички паралелки са били маломерни. Към момента се обрисува в учебното заведение да учат 45 деца, а издръжката да бъде незадоволителна за покриване на разноските през новата бюджетна година. Общината е дофинансирала маломерни паралелки до момента със 17 343 лева, в допълнение е предоставила още 53 570 лева

Директорът на учебното заведение е показал, че имат просрочени отговорности - към "Местни налози и такси " от 8240,44 лева, към "Топлофикация " - 14 555,40 лева, за осигуровки към Национална агенция за приходите - 48 722.54 лева Училището има и наставления от наложителен темперамент за ремонт на санитарни възли, материално техническата база и в двора. В изискванията на делегиран бюджет, макар налаганите строги финансови икономии, учебното заведение не може да се оправи с разноските.

Закриват главно учебно заведение в Габрово

В предлагането се показва, че след закриването, финансовите отговорности ще бъдат поети от Общината, а учениците ще посещават близки учебни заведения. За освободената база ще бъде обезпечена защита, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР