Предложение за нова наредба за ползване под наем на общински

...
Предложение за нова наредба за ползване под наем на общински
Коментари Харесай

В Плевен ще обсъждат нова наредба за ползване на общинските жилища

Предложение за нова разпоредба за прилагане чартърен на общински жилищни парцели ще разисква локалният парламент в Плевен на идното си съвещание. Проектът за наредбата към този момент е оповестен за публично разискване на интернет уеб страницата на Общинския съвет. Той е направен от общинските съветници Петя Василева и Йордан Грижов.
Сега настоящата разпоредба е от 2005 година и променяна неведнъж. Приемането на нова се постанова, с цел да се реализира по-справедливо облекчаване на жилищните потребности на жителите и от нуждата младежите да бъдат арестувани в общината, настояват вносителите.
В нормативния текст са посочени изискванията за дълготрайност на прилагане на даденото чартърен общинско жилище, както и изискванията за неговото закупуване. В плана са изброени и 18 точки, които регламентират преустановяване на наемните правни отношения. Първата от тях е неплащане на наема или на консумативните разходи, свързани с прилагане на жилището, за повече от 3 месеца.
Наемните цени на жилищата, предоставяни от Оперативна програма „ Жилфонд “, не са обновени с повишаването на минималната работна заплата и с повишение на средствата, нужни за поддръжка и ремонт на сегашния жилищен фонд на общината, е записано в плана. В него е включена и базисна наемна цена за един квадратен метър жилищна повърхност за използването на общинско жилище.
С приемането на новата разпоредба се цели по-голяма изясненост, уместност, гласност и обективност при определяне на жилищни потребности на жителите, за настаняване чартърен и предписание с общински жилища. За понижаване на административната тежест се планува част от документите при кандидатстване да бъдат събирани по длъжностен път от общинската администрация, заяви пресцентърът на Общинския съвет.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР