Предложение за драстично поскъпване на водата за ВиК Враца е

...
Предложение за драстично поскъпване на водата за ВиК Враца е
Коментари Харесай

ВиК Монтана иска драстично вдигане на цената на водата за Враца

Предложение за фрапантно повишаване на водата за ВиК Враца е постъпило в Комисията за енергийно и водно контролиране, научи Дарик. Предложението е импортирано от ВиК Монтана и се отнася за цената на водата, която постъпва към Враца от язовир „ Среченска бара “.

„ Това е неприемливо! При изискване, че с помощта на нас в язовира има вода и до воден режим като в Перник няма да се стигне – те желаят да ни санкционират с 60 % нарастване на цената на водата! “, разяснява шефът на ВиК Враца Ангел Престойски.

Странното е че, макар, че от язовира черпят вода три сдружения – ВиК Враца, ВиК Монтана и ВиК Берковица, от монтанското сдружение, което е оператор на оборудването, желаят повишаване единствено за ВиК Враца.

От врачанското сдружение пък упорстват да се направи цялостен разбор на финансовото положение, касаещо ръководството на язовира и разноските по него да се разпределят реципрочно на потребяваната от трите сдружения вода, а не да се подвига цената механично и то единствено за Враца.

Благодарение на водния цикъл във Враца, загубите на вода по мрежата са намалели неведнъж, което е довело до понижение и на употребяваното количество вода от язовира.

Преговорите в КЕВР не престават.

Язовир „ Среченска бара “ е построен с непринуден труд и средства на врачани, само че в следствие е възложен за стопанисване на Монтана. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР