Предложение възмути опозицията24 комисии да има в 47-ия парламент, гласуваха

...
Предложение възмути опозицията24 комисии да има в 47-ия парламент, гласуваха
Коментари Харесай

24 комисии създадоха в НС

Предложение възмути опозицията
24 комисии да има в 47-ия парламент, гласоподаваха депутатите. Към досегашните се прибавят и още две - по предварителна защита и противопоставяне на корупцията и Комисия по туризъм.

Мнозинството реши ръководителят и зам.-председателите на Народното събрание да могат да оглавяват непрекъснатите комисии. Предложението възмути опозицията. Екатерина Захариева от ГЕРБ разгласи, че се прави опит за ограничение на парламентарната народна власт. Като доказателство тя уточни желанието на болшинството да не разреши на опозиционните партии да оглавят комисии.

Атанас Славов от Демократична България изясни, че оферират шефовете на Народно събрание да оглавяват комисии “за да се употребява оптимално капацитета” на техните депутати, които били единствено 16.

“Оставете 5 индивида да управляват всички комисии, а другите да натискат копчетата. Явно има съдружни диалози и някои ще бъдат принудени да го поддържат, само че това не е добре за парламентаризма”, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Още при разискването на новия устав във краткотрайната комисия по правенето му, той уточни, че от Демократична България прокарват този текст, с цел да може зам.-председателят на Народно събрание Атанас Атанасов от обединяването да оглави комисията по вътрешна сигурност.

Тома Биков от ГЕРБ упрекна болшинството, че текат “пазарлъци за комисиите и не могат да си ги разделят”.

“Ще ги назначите на партиен принцип. Никакъв парламентаризъм не е това. На това му се вика: “Стани да седна!”, добави Биков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР