Предложение до кмета Живко Тодоров да се преведат 50 хиляди

...
Предложение до кмета Живко Тодоров да се преведат 50 хиляди
Коментари Харесай

Предлагат община Стара Загора да отдели 50 000 лв за производство на предпазни маски

Предложение до кмета Живко Тодоров да се преведат 50 хиляди лв. от общинския бюджет на общинското дружество " Мересев " за произвеждане на маски е направил Янко Янков, общински консултант от Истината за Стара Загора. То е направено по отношение на оповестяването на международна пандемия от Световната здравна организация (СЗО) поради COVID-19.
По този метод, съгласно Янков, навреме ще се обезпечат противовирусни маски за жителите на община Стара Загора. 
Идеята е със средствата да се купят материали за производството на маски за многократна приложимост. Миналата седмица шефката на сдружението Таня Славова, заяви пред локална медия, че в предприятието са създали и почнали произвеждане на противовирусни маски за многократна приложимост. Те се създават от 5-слоен тензух, както са показали лекари, които са взели участие в съвещание за ограниченията против ковид в община Стара Загора. Тогава Славова изясни, че маските са като тези, които са употребявани в лечебните заведения преди години и са се стерилизирали. Маски за многократна приложимост са си поръчали от Бюрото по труда, Регионалната здравна ревизия и районните ръководства " Полиция " в регионалния град. 
Янко Янков предлага първо да се обезпечат маски на всички поданици на общината на преференциални цени и по-късно да  стартира произвеждане за външни лица и контрагенти. В предлагането се показва, че би трябвало да се обезпечат безвъзмездни маски и за всички работещи в общинските структури и в общинските здравни сдружения. Целта на импортираното предложение е чиновниците да работят и да извършват умерено служебните си отговорности.
" Наш дълг е като виновни лица да осигурим оптимално ограничение на разпространяването на ковид сред нашите съграждани и обезпечаването на мира в всекидневието им ", написа в документа Янков. Той се надява се общината да реагира стремително с входирането на предлагането му, с цел да се намерения от кое място да се пренасочат бюджетните средства и още на идната сесия предлагането му да бъде подкрепено от членовете на общинския съвет. 
Така и производството, което е муден развой, ще може да стартира в оптимално къси периоди, а единствено за жителите на общината ще са нужни към 170 хиляди маски. 
Ако концепцията се осъществя, Янко Янков предлага всеки старозагорец да си купува маска на преференциални цени от фирмения магазин на " Мересев ".
Актуална информация за ковид у нас и по света
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР