Предлагат се колосални суми депутати да не влязат в залата

...
Предлагат се колосални суми депутати да не влязат в залата
Коментари Харесай

Борисов: В парламента върви мащабно купуване на гласове, корумпират депутати

Предлагат се колосални суми депутати да не влязат в залата за гласуването на новия проектокабинет на „ Продължаваме промяната “. Толкова са се вкопчили във властта.

Това разгласи водачът на ГЕРБ на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Корумпират депутати, купуват по 10 000 лева дневно, на час, по жилища, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите, сподели още водачът на ГЕРБ.

Той обаче не изнесе съответни данни за пазаруване на народни представители - на ГЕРБ или други.

Един мой другар от Съединени американски щати ми се обади и ми сподели, че ще останем в историята като опозицията, която ръководи. И за Северна Македония, и за бюджета, ние внесохме и взехме решение за посланиците. Ние освен ги атакувахме. Ние си мълчим за това, което знаем, съобщи Борисов.

" Освен пиари, друго не виждаме и не чуваме ", разяснява Борисов и тематиката с танкерите с полутечен газ и гръцката връзка за доставка на газ.

" Искат да се отдръпва. Ами аз съм се отдръпнал. И Кирил Петков се отдръпна от партията, да пристигна тук, ще му осигуря едно диванче. Толкова години съм бил на всевъзможни постове, изборни освен това, с чудовищно болшинство спечелвам. Че моето его и пустославие отдавна-отдавна са задоволени. Стоя тук, с цел да им обясня къде не престават да бъркат. Където успяхме да спасим бюджета, спасихме, само че не всичко. Така че въпросът с такива приказки несъмнено е неплатежоспособен. Никой не желае да приказва с водачите, а с по-слабите, да стават повече приказки. Ние желаеме да има бързи решения, тъй като народът се плаши, усеща го с всичките си сетива, най-много с джоба си ", разяснява още Борисов.

" Но аз по тази причина не се отдръпвам, с цел да мога да им посоча корупцията в очите ", добави той.

" ГЕРБ печели частичните локални избори в община Нова Загора. На първи тур за кмет е определена Галя Захариева!
ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Попович, община Бяла, област Варна;
ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Секулово, община Дулово, област Силистра;
ГЕРБ печели на първи тур кметското място в Нова Камена, община Тервел, област Добрич;
Кандидатът на ГЕРБ отива на балотаж в кметство Лиляче, община Враца. "

Това заключи на специфична конференция водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Резултат при машинно гласоподаване и при огромно полицейско наличие. И в това време пред очите на цялата българска общност полицията да влиза всеобщо по къщите и да споделя, че не би трябвало да се гласоподава за ГЕРБ. Най-мащабното пазаруване на гласове се случва в Народното събрание сега. Дават се колосани суми, единствено и единствено да не се влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязвват какво се случва към тях ", продължи Борисов.

" И това държавно управление, и служебното държавно управление безусловно провалиха Плана за възобновяване. И през вчерашния ден Европейска комисия понижи общата сума на безвъзмездните средства с промяна 578 милиона евра. По " трънския курс " - над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на " Промяната ". В същото време парите отиват при шест други стопански системи.

И това се изяснява от " титаните " на новата икономическа политика с: " Еми, случват се такива неща ". Сега губите милиарди и това ви се коства обикновено! Губят се милиарди от несръчност, от безнаказаност. Даже не е съвременно, безсмислено е по-точно да се изяснява по какъв начин щяха да събират милиарди от обири. Не единствено че не събраха, а продължаваме да губим и готовите пари, които с помощта на европейската взаимност имахме. Катастрофа ", съобщи още той.

Борисов добави: " Надуха ни главата със обществената си политика. При нас 50 лв. си бяха 50 лв.. А в този момент - чета статистиката и не мога да допускам. Госпожа Нинова отиде да се снима с цените за хляба. Реколтата ни е прелестна, цената на хляба би трябвало да падне от самосебе си. Но отново не пада. А хаосът с 25-те стотинки? Крадат и това си е чиста насмешка. И тези хора сега, знайно и неизвестно от кое място, вадят големи пари, корумпират депутати и купуват по 10 000 гласа дневно (толкова са дали своят вот за един депутат) - по жилища, по лаборатории... И това става пред очите на " умните и красивите ".

Той съобщи, че по най-важните външнополитически тематики опозицията е свършила работата на ръководещите. Той засяга РСМ и означи, че " този път го проправи опозицията в България ": " И всички наши евроатлантически сътрудници го знаят това. С метода, по който се отнесоха с съветските дипломати - отново ги подкрепихме в цялостния размер. И през днешния ден един " исполин на мисълта " - ген. Атанасов сподели, че Българска социалистическа партия не им пречела за депутинизацията. И отново ясно споделям - ние на 100% ги подкрепихме. Но не ми е ясно госпожа Нинова като обикаля структурите какво им споделя на тях... ".

" Съдебната им промяна се сведе до това да сложат Бойко Рашков на КПКОНПИ. Само и единствено да им намерят постове. Трябваше да излезем от ръководството, с цел да разберем метода, по който се водят тези процеси... Ние сега единствено чуваме заклинания и пазаруване на гласове. Ще се продадат и то въз основата на формулировката " Принципи ". На кои правила? Принципът на инфлацията, правилото да наслагаш свои хора в правосъдната система, правилото горивото да ти отиде на 4 лв., правилото да купуваш безценен газ и самун... Кои правила в действителност им харесват? Един да ми кажат. Обаче се хванали в столовете там и няма изплъзване. Това е сега обстановката ", съобщи Бойко Борисов.

Томислав Дончев означи на собствен ред: " Ако по времето на нашето ръководство Европейска комисия беше понижила парите с 578 млн. евро, това щеше да докара до групова политическа нервност. И щяха да приканват не за оставка, а всички виновни министри да изоставен България. Но не редуцираните средства от Европейска комисия имат най-голяма тежест. Има и различен миг - в случай че гледате актуализацията на бюджета, там е очакван съвсем 1,5 милиарда разноски за пенсии- да бъдат обезпечени от Европейска комисия, свързани с Плана за резистентност.

Това значи още няколко неща. И тук идва вторият проблем - обвързван с времето. Крайният период за подписване на контракти по проекта е 2023 година В този смисъл България би трябвало да подписа контракти единствено по Националния проект до края на 2023 за 12 милиарда. В същото време трябваше да стартира осъществяването на оперативните стратегии. Това допуска ритъм на договаряне на средства, който в българската история не се е случвал досега - по 2 милиарда на месец ".

Делян Добрев разяснява казуса с Данък добавена стойност, който се отразява отрицателно освен на цената на хляба, само че и на туризма, и на други сфери. " И в случай че задачата е да се подкрепят хлебарите и митничарите, тези минус 20% ще свършат работа. Но желая да припомня, че госпожа Нинова е и правист, и социалист. Защото не можеш да очакваш закон, оповестен в Държавен вестник през днешния ден, да важи от събота. На мен ми стана жалост - хората вървят в магазините и сякаш има минус 20% промоция на хляба, с червени етикетчета, само че тази отстъпка се оказа, че е била общоприетата във веригата и няма нищо общо с пониженото Данък добавена стойност, което влиза в действие от вторник. Все отново юристите да си мерят приказките и когато желаят да вършат предизборна акция, да я вършат малко по-грамотно. Защото в противоположен случай резултатът е противоположен ".

Добрев акцентира: " Ние действително спасихме стопанската система. По предложение на ГЕРБ е лимитирана цената на тока за бизнеса до 250 лв.. Защото токът през зимата може би ще стане 1000 лв., само че тези 250 лева са " ръчната спирачка " за бизнеса. И ние твърдим - инфлацията е заради несръчност и корупция. Заради несръчност те не съумяха да овладеят цените на енергийните запаси. За една година, по наше предложение, токът за бизнеса ще е 250 лева И това наше предложение, което беше подкрепено от над 200 депутати, ще понижи инфлацията ".

Борисов означи, че въпросите за енергетиката са " неразрешени ", тъй като " ветата на същинската мафия, която ръководи сега, важат с цялостна мощ ".

" Освен пиари, които виждаме, друго не виждаме и не чуваме ", съобщи Борисов, разяснявайки гръцката газова връзка.

" Що се отнася до РСМ, изумен съм, че такива обиди ни нанасят на митингите си. Това значи, че сме били прави в поддръжката си за присъединението им. Те в случай че продължат да назовават България фашистка, имат толкоз благоприятни условия да стопират, до момента в който това се промени, тъй че можем да бъдем спокойни. Те споделят, че ние се изискуем като " мрачен балкански индивид ", само че в този момент Европа като вижда какво вършат, това работи за нас. А аз желая тези два балкански народа, тези съседи да се схващат ", съобщи Бойко Борисов.

Той разяснява и въпрос за 50-те лв. коронавирус добавка към пенсиите: " Наричах я тогава " мазнинка " за страната. И бяхме споделили, че те важат, до момента в който трае коронавирус рецесията. Защото този и с 300, и с 1000 лв. еднообразно купуват медикаментите и това се постановяваше като обществена мярка. И това се бяха пари. Българите има доста хубави поговорки: " Който нож вади, от нож умира ".

" Относно репресиите - в Нова Загора са ходили при предприемачи да ги заплашват да не вземат участие за ГЕРБ в изборите. От Бойко Рашков ли да се тревожа? Всичко се вижда. От техните машини. Репресията поражда, съгласно Закона на Нютон, равно по мощ и назад по посока противопоставяне. Рано или късно тези неща излизат. Имаме информация по какъв начин им " подсказват " по коридорите за кого да гласоподават: " Искате ли да ви платим с биткойни? ", съобщи още Борисов.

Той разяснява и отцепниците, напуснали Има Такъв Народ и съобщи, че " до през вчерашния ден никой не им знаел имената " и били в Народното събрание единствено с помощта на Слави Трифонов.

Относно изгонените 70 съветски дипломати, той съобщи: " За разлика от нас те ще оценят, че загубата им ще бъде по-голяма. Как ще спрат визите като печелят по 300 милиона на месец от нас. От момента, в който преди няколко месеца сложихме украинското знаме в партията и нарекохме Путин агресор, мисля, че не сме от най-долюбваните. Един блогър приказва по съветската телевизия какъв съм русофоб, на Наско Атанасов драго ще му стане ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР