Предлагат НС да гласува промениМинистерство на здравеопазването е започнало актуализация

...
Предлагат НС да гласува промениМинистерство на здравеопазването е започнало актуализация
Коментари Харесай

Спират поточната линия за нови болници

Предлагат Народно събрание да гласоподава промени
Министерство на здравеопазването е почнало актуализация на здравната карта

В доста области има ненужни лечебни заведения, в които няма медицински личен състав

Правителството в оставка предлага на Народното събрание да забрани откриване на нови лечебни заведения до одобряването на нова Националната здравна карта на страната.

Това ще стане с промени в Закона за лечебните заведения. Парламентът към този момент от­­хвърли концепцията за за­­брана на нови лечебни заведения и действия при гласуването на държавния бюджет за тази година.

Националната здравна карта демонстрира действителните потребности на хората в другите райони - къде има потребност да се разкрият нови болнични кревати и повече експерти, и надлежно къде е належащо НЗОК да покрие тези потребности.

Последната Национална здравна карта е правена преди шест години през 2018 година, напомни той. Според специалисти при сегашната обстановка, в която няма ограничаване за откриване на нови лечебни заведения, в някои райони и области се оказва, че има излишно доста кревати на фона на изчезнал личен състав, а в други области хората нямат действителен достъп до качествени здравни грижи.

Министерството на здравеопазването е почнало актуализация на Националната здравна карта на България, оповестиха от ведомството. Очаквало се процесът да завърши до два месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР