Предлагат на европейците да ги заменят с американско оборудванеКитайски системи

...
Предлагат на европейците да ги заменят с американско оборудванеКитайски системи
Коментари Харесай

САЩ искат да избутат Китай от системите за проверка на багаж

Предлагат на европейците да ги заменят с американско съоръжение

Китайски системи за инспекция на багаж се употребяват на доста летища в Европа
(снимка: Nuctech)

Противопоставянето сред Съединени американски щати и Китай продължава да се разраства, обхващайки нови софтуерни посоки – в частност, системите за инспекция на багаж по летищата .

Според източници на Уол Стрийт Джърнъл, Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати и други американски организации упорстват европейските държавни управления, включително Германия, Гърция и Италия, да се откажат от потреблението на технологии за инспекция на багаж, товари и пасажери, създадени от китайската държавна компания Nuctech.

Американските организации са обезпокоени, че обвързваните устройства на Nuctech могат да предават поверителна информация за пасажери и товари на китайските управляващи. Както и при обвиняванията против Huawei, Вашингтон не показва никакви доказателства, че Nuctech изпраща данни в китайските системи за наблюдаване.
още по тематиката
През 2014 година американската администрация по сигурност на превоза забрани потреблението на Nuctech системи за инспекция на багажа и пасажерите на летищата в Съединени американски щати след ревизия, отчетът от която бе непокътнат в загадка.

Nuctech отхвърля обвиняванията, като твърди, че данните в системите „ принадлежат единствено на клиентите ” и „ по никакъв метод ” не се предават на китайското държавно управление. Компанията също по този начин отхвърли изказванията, че е определила цени под себестойността, с цел да изтласка съперниците от пазара.

Европейски Съюз призна китайската компания за отговорна в дъмпинг на цените през 2010 година, само че от този момент Nuctech построи цех в Полша, с цел да поддържа ниските си индустриални разноски.

Държавният департамент към момента не е удостоверил публично информацията, оповестена в Уол Стрийт Джърнъл, само че оттова означават, че Съединени американски щати уговарят своите съдружници да подхващат ограничения против компании, „ мощно субсидирани от властнически режими ”. В същото време Съединени американски щати оферират на европейските страни да заменят Nuctech с американско съоръжение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР