Предлагаш медицински услуги, без да си пипал спринцовка? Или как

...
Предлагаш медицински услуги, без да си пипал спринцовка? Или как
Коментари Харесай

Сайт набира медицински сестри без да им иска диплома

Предлагаш медицински услуги, без да си пипал спринцовка? Или по какъв начин уебсайт набира медицински сестри, без даже да им изиска тапия за здравно обучение. Стажант-репортерът на „ Здравей, България” Яна Блажева се записва в уеб страницата „ Национален портал за медицински услуги”. Не като пациент, а като здравна сестра. Това стана без никой да й изиска диплом за тази работа. След минути профилът и към този момент фигурираше в уеб страницата, дружно с тези на други медицински сестри.
До притеснителните разкрития се стигна, откакто един от пациентите на платформата се усъмнил в професионалните умения на изпратената от платформата сестра. Той предиздвикал 16-годишната си щерка да се записва за работа. И то като здравно лице. Момичето получило оферта за работа, без да има приключено даже приблизително обучение.
След сигнал до пациентската организация „ Заедно с теб”, ръководителят й Пенка Георгиева също се записва сполучливо като здравна сестра.
„ Пожелаха ми противоречива работа. А аз здравно обучение нямам, не съм пипала спринцовка. Изпратиха ми една банкова сметка, на която да преведа 59 лв. за VIP публикация за 3 месеца”, описа Пенка Георгиева.
„ 10 години се борим, с цел да има правилник за оказването на извънболнична помощ в домовете ”, разяснява проф. Станка Маркова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР