Предлаганите промени в Конституцията влезе в пленарна зала. Петата поправка

...
Предлаганите промени в Конституцията влезе в пленарна зала. Петата поправка
Коментари Харесай

Промените в Конституцията: Проектът за измененията стигна до пленарна зала

Предлаганите промени в Конституцията влезе в пленарна зала. Петата корекция на главния закон съдържа главно някои текстове, свързани с промени на Висшия правосъден съвет, работата на основния прокурор и избора на висши съдии.

Депутатите от отрасловата комисия започнаха разискването на препоръчаните текстове

Съдържа и текстове, свързани с това по какъв начин да вземем за пример ще се провежда политическия развой, когато имаме обстановка на държавно управление в оставка.

Вносителите на текстовете бяха безапелационни, че задачата им е да почистим сериозния взор от Брюксел към България и да стабилизираме политическата система във връзка с корупцията.

Според Бойко Борисов не би трябвало да се бият празниците

Дебатът стартира обаче с тежки рецензии от страна на опозицията. Според Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ текстовете ще бъдат оспорени в Конституционния съд, а някои от тях опонират на Националния ни интерес.

„ Докато ние не приключим правораздаването като рамка с високо доверие, ние не можем да приключим политическия развой. Ние през днешния ден вършим стъпка да стабилизираме българската система дали е способна да бъде добра, а не отвлечена от корупционни ползи “, сподели Христо Иванов - ПП-ДБ.

„ Взривявате суверенитета, в никакъв случай няма да подкрепим за двойното поданство “, сподели ръководител Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Поправка на поправката ще се прави, няма да има бързо правосъдие, ще има каузи на трупчета и изпрани за поданство политици “, сподели Гроздан Караджов от Има Такъв Народ.

„ Ясно е, че постоянно има недоволни, когато се вършат промени в интерес на хората. Ние считаме, че сме създали най-хубавите промени в Конституцията, които и ще гласуваме. На 6 декември ще създадем действителното първо четене, 14 - второ четене и на 15 - трето четене “, сподели Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР