Предлаганите нови мерки за спиране на социалните помощи при отсъствие

...
Предлаганите нови мерки за спиране на социалните помощи при отсъствие
Коментари Харесай

Дамянова: Промяната за детските не е насочена към определена етническа група

Предлаганите нови ограничения за прекъсване на обществените помощи при неявяване на детето от учебно заведение са радикални, само че целят да обърнем вниманието на родителите към образованието. Това разяснява председа телят на комисията по обучение и просвета от ГЕРБ Милена Дамянова пред bTV.
Предлаганите текстове в закона плануват глобата да се задейства, в случай че в границите на месец са направени отсъствия повече от 3 дни за дете в предучилищна или 5 образователни часа за възпитаник.
Дамянова напомни, че посредством механизма за включване в учебно заведение са приобщени над 40 000 деца, само че в този момент би трябвало и да се задържат.
„ Промяната в действителност е радикална, само че надали има някой, който желае да заплаща обществените помощи на човек, който не съблюдава правилата”, сподели още тя.
Председателят на комисията по обучение и просвета бе безапелационна, че законопроектът не е ориентиран към нито една етническа група, а е народен и цели по-добро развиване на страната ни.
„ Това настрана не е мярка единствено в нашата страна, а и в редица европейски страни”, изясни Дамянова.
Тя сподели, че след срещата с „ Воля” са получили тяхната поддръжка, а законът би трябвало да влезе в действие от идната образователна година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР