Предлаганите нови мерки за спиране на социалните помощи при отсъствие

...
Предлаганите нови мерки за спиране на социалните помощи при отсъствие
Коментари Харесай

Милена Дамянова: Радикално е да се спират помощите при отсъствие от училище

”Предлаганите нови ограничения за прекъсване на обществените помощи при неявяване на детето от учебно заведение са радикални, само че целят да обърнем вниманието на родителите към образованието ”. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице ” ръководителят на комисията по обучение и просвета от ГЕРБ Милена Дамянова.
Предлаганите текстове в закона плануват глобата да се задейства, в случай че в границите на месец са направени отсъствия повече от 3 дни за дете в предучилищна или 5 образователни часа за възпитаник.

Дамянова напомни, че посредством механизма за включване в учебно заведение са приобщени над 40 000 деца, само че в този момент би трябвало и да се задържат.

„ Промяната в действителност е радикална, само че надали има някой, който желае да заплаща обществените помощи на човек, който не съблюдава правилата”, сподели още тя.

Председателят на комисията по обучение и просвета бе безапелационна, че законопроектът не е ориентиран към нито една етническа група, а е народен и цели по-добро развиване на страната ни.

„ Това настрана не е мярка единствено в нашата страна, а и в редица европейски страни”, изясни Дамянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР