Предлагането на безплатна безжична интернет мрежа вече не е част

...
Предлагането на безплатна безжична интернет мрежа вече не е част
Коментари Харесай

Париж е вашият град, ако не можете да живеете без интернет

Предлагането на безвъзмездна безжична интернет мрежа към този момент не е част от екстрите при наемането на хотел в чужбина за екскурзия. Достъпът до световната мрежа е част от всекидневието и безусловно може да се съпостави с това да има топла вода на мястото, в което е настанен екскурзиантът.

Кой град обаче предлага най-хубавата интернет инфраструктура в света, която прави по този начин, че и за секунда да не изпитваш усложнение при опита си да използваш услугата? Такова проучване е направило профилираното издание Travelsim. Убедителен победител в него е френската столица Париж. Градът получава 69 от 100 вероятни точки, като изследването обгръща 5 основни признака за добра интернет съгласуваност.

Градовете получават точки за най-вече места с безвъзмездна Wi-Fi мрежа на квадратен километър, места за настаняване с безвъзмездна безжична мрежа на квадратен километър, летища с Wi-Fi мрежа, цена за транспорт на мобилни данни и скоростта на интернет връзката.

На база общия общ брой от тези индикатори след Париж се подрежда тайландският град Патая, който е прочут с красивата си плажна си линия и нощния живот. В челната десетка попадат още 4 азиатски града – Сингапур, Хонконг, Сеул и Осака, три европейски – Барселона, Милано и Майорка, както и един американски – Ню Йорк.

Най-много места с безвъзмездни Wi-Fi мрежи на квадратен километър има в Париж. Те са общо 3547. На второ място е Барселона с 1743, а трети е Патая с 1522. Най-много места за настаняване, предлагащи безвъзмезден безжичен интернет, има в Патая, като те са съвсем 50 на квадратен километър. Втората позиция е за Париж с близо 18. Френската столица е следвана от Барселона и Милано, а всички останали градове в първите 10 са от Азия.

Цели четири от летищата в Лондон обезпечават за пасажерите си безвъзмезден интернет. В Ню Йорк сходна услуга оферират три аеропорта, до момента в който в Токио и Истанбул те са два.

Мобилните данни са най-евтини в Лондон, Майорка, Барселона, Милано и Париж, като там цената за един мегабайт е 3 английски пенса. За съпоставяне в Куала Лумпур, Сеул и Дубай цената на услугата е 4.44 английски паунда. С най-бърз интернет се отличават азиатските градове, като цели 6 попадат измежду първите 10. Сингапур води безапелационно със скорост от 81 Mbps, следван от Хонконг с 56 Mbps и Барселона - 43 Mbps.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР