Предлаганата от правителството Държавна петролна компания (ДПК) няма да е

...
Предлаганата от правителството Държавна петролна компания (ДПК) няма да е
Коментари Харесай

Държавната петролна компания ще е шапка на търговски фирми

Предлаганата от държавното управление " Държавна петролна компания " (ДПК) няма да е комерсиално сдружение, а държавно дружество, което ще работи без облага и ще получава прехвърляния от бюджета. То обаче ще може да основава търговски компании за ръководство на бензиностанциите и на петролните бази, които ще получи от Държавния запас посредством съглашение. ДПК няма да може да се приватизира и против него няма да може да се откриват производства за неплатежоспособност., не е посочена обаче експлицитна сходна отбрана и за сдруженията му за търговията и съхранението на горива.

Това планува импортираният в четвъртък от кабинета в Народното събрание план на промени в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.

Тестовете са разпределени за разглеждане в икономическата, енергийната, бюджетната и за битка с контрабандата комисии.

В тях е записано категорично, че предприятието няма да образува и разпределя облага, а главната му активност ще е основаване, запазване, запазване и възобновяване на държавните запаси от бензин и дизел, както и тяхното обезпечаване, и ще ръководи петролни бази. Покупките на горива за запасите ще става с публични поръчки през стоковите тържища.

ДПК ще получи с решение на Министерския съвет държавно имущество – евентуално постройка за офис и досегашните петролни бази на Държавния запас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР