Предлагаме ви втора част от интервюто с френската волейболна звезда

...
Предлагаме ви втора част от интервюто с френската волейболна звезда
Коментари Харесай

Ървин Нгапет: Домакинството на Евроволей 2019 е страхотен подарък за Франция


Предлагаме ви втора част от изявлението с френската волейболна звезда Ървин Нгапет за в. " Льо Фигаро ". Асът приказва за смисъла на семейството на европейското състезание (12-29 септември) във Франция за него, както и за междуконтиненталната европейска подготовка, която " петлите " не съумяха да завоюват.

- Ървин , европейското състезание стартира след по-малко от седмица. Чакахте ли го дълго време?

- Мисля, че семейството се случва в точното време, тъй като преди този момент не бяхме подготвени. Отборът е дружно от 2011 година, като се изключи няколко млади играчи, които пристигнаха в това време. Имаме прогрес, даже и да сме пропуснали три огромни надпревари през последните три години. Това домакинство е като подарък. И не мисля, че е по този начин единствено играчите, които чакаха това грандиозно събитие, само че и цялото семейство на френския волейбол. Очакването не би трябвало да има преимущество пред задачата, която имаме, а точно да достигнем най-малко до финалната четворка. Не би трябвало да гледаме на него като на волейболен празник във Франция! Защото не е. Приемаме го като подарък, само че в случай че пропуснем шанса, ще стане доста мъчно.

- Изминаха 33 години от най-голямото волейболно събитие във Франция (б.р. Световното състезание за мъже през 1986 година в Париж). Изключваме миналогодишния край на Световната лига. Смятате ли се за ощетени в това отношение, изключително откакто останалите групови спортове са били добре обслужвани имат по-голямо преимущество в семействата през последните двадесет години?
- Не. Първото огромно съревнование, което френският волейбол завоюва, бе европейското състезание през 2015 година Така че беше обикновено за нас да сме зад футбола, хандбала или баскетбола. Когато погледнете резултатите, без значение дали е при мъжете или при дамите, няма база за съпоставяне. Женският хандбал да вземем за пример е много над нас. Истината е, че сме на мястото си. Волейболът се развива добре във Франция, само че може и това да се случва по-бързо. Не зависи от нас, играчите. Ние би трябвало да се представяме добре на терена - какво ще стане по-късно, не е наша отговорност.
- Беше ли провален за тима първият олимпийски квалификационен шампионат в Полша?

- Да, тъй като знаехме, че ще е доста мъчно да победим Полша - повторен международен първенец, с едни от най-хубавите играчи в света, вкъщи, и с тази стратегия. Ако не беше загубата, нямаше да сме задоволително мобилизирани и стимулирани за Европейското състезание. Конкуренцията е доста значима. За нас е по-добре да играем и на квалификацията през януари. Защото в случай че се бяхме класирали, може би по време на подготовката за Евроволей, щяхме да сме прекомерно спокойни. Докато в този момент е друго - ще дадем всичко от себе си.

-Може ли да се каже, че Полша е заплаха за вас и другите тимове?

- Не желаех да го кажа, само че въпреки всичко ще го кажа. През 2014 година, когато поляците станаха международни първенци вкъщи, те трансформираха регламента на конкуренцията, променяйки реда на мачовете. Така стигнаха до финалната четворка. След това втората им купа преди година е заслужена. На олимпийската подготовка бяха подредили програмата по свое убеждение - мач против Словения в 21:00 ч., а на идващия ден в 15:00 ч. против Полша. Така че, в този мач те бяха по-силни от нас, само че щяхме да сме равностойни, в случай че имахме същото време за отмора като тях. Те са превъзходен тим - като Сърбия, Италия и като нас. Но не мога да ви кажа дали са над нас.

- Не сте ли опитвали преди семейството на Еврволей да получите някои " преимущества "?

Видяхте ли формулата? (смее се) В началото си казахме: този път всичко е в нашите ръце, тъй че и ние ще пробваме да надхитрим другите! Но виждайки, че в групата ни са Италия и България и мисля, че на полуфиналите ще се срещнем с поляците. Франция има по-малка тежест от другите народи, това е всичко. Не е ясно дали страните домакини ще играят на осминафиналите на своя територия.

- Вашият треньор Лоран Тили, призна, че по негови наблюдения тимът е по-мотивиран от всеки път. Вие по този начин ли го усещате?

- Да. Имаме толкоз доста проблеми, само че не желаеме да са опрощение на европейското и желаеме да покажем добра игра. Не желаеме да ни съжаляват. Домакинството е значимо за нас, само че успехите не са ни фикс концепция. Последно сме приели шампионата преди 40 години. Това събитие е един път в кариерата, в случай че имате шанс. Лоран постоянно ни споделя, че имаме повече шансове да отидем на Олимпиада, в сравнение с да има европейско вкъщи. Каза ни го преди една година, само че не съм не запомнил думите му и до в този момент (смее се).

- Ще бъде ли Евроволей отражение на достиженията за вашето потомство?

- Не, това не е върхът в кариерите ни. Приемаме го като признателност, видяхте по какъв начин нашата Федерация се бори за организацията на шампионата. Има неща, които би трябвало да се трансформират, само че това беше страховит подарък. Най-важните ни цели са олимпиадите в Токио през 2020 година, и в Париж през 2024 година Но всяко лято имаме нови упоритости.

- Това лято играхте доста малко. Чувствате ли се добре здравословно?

- Отрази ми се доста добре психически, тъй като физически тялото ми е привикнало с този темп. Но душевен след сезона, който имах, трябваше да си взема отмора. Впоследствие това не беше от голяма важност за мен, а за огромна част от тима. От 2010 година някои не стопират да играят и работата на бързи обороти по време на Световната лига и Лигата на нациите бе нещо хубаво и потребно за нас.

sport24.lefigaro.fr Превод: bgvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР