Предлагаме ви рецептата за баница с картофи и заливка. Прекрасна

...
Предлагаме ви рецептата за баница с картофи и заливка. Прекрасна
Коментари Харесай

Баница с картофи и заливка - това е новата кулинарна сензация!

Предлагаме ви рецептата за баница с картофи и заливка. Прекрасна концепция за хора, които обичат да разнообразяват менюто си.

Прави се елементарно и бързо, а става просто фантастична. Мекичка и вкусна.
Трябват ни един пакет кори за баница, пет картофа, връзка магданоз, олио за намазване, червен пипер, сол на усет.

А за заливката си взимаме една чаша мляко, половин чаша олио, две лъжици кисело мляко, две яйца.

Първо би трябвало да си обелим и нарежем картофите. След това си ги намачкваме, само че не прекалено много и ги смесваме дружно със ситно нарязания магданоз и с подправките. Оставяме ги да се охладят малко.

После слагаме две кори за баница в тавата и ги поръсваме с олио. Върху тях поръсваме и с картофената плънка и завиваме на руло. Така вършим с всяко последващо руло в тавата, което обаче увиваме към предходното. Всичките кори си ги вършим по този начин по двойки, до момента в който не свършат и не се изпълни тавата.

За заливката пък си смесваме всички посочени артикули и ги изсипваме върху баницата. Пъхаме във фурната, която е към този момент загрята на температура от 170 градуса и оставяме да се запече за към 30-ина минутки баничката.

След като към този момент е подготвена, си я завиваме с хартия за печене, с цел да се задуши за към десетина минутки. Така става още по-мекичка и вкусна за ядене. Толкова е апетитна тази баница с картофи, че умерено може да я предложите на трапезата и като предястие.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР