Предлагаме ви рецептата за уникално телешко по старопланинска рецепта. Лесно

...
Предлагаме ви рецептата за уникално телешко по старопланинска рецепта. Лесно
Коментари Харесай

Уникално телешко по старопланинска рецепта

Предлагаме ви рецептата за неповторимо телешко по старопланинска рецепта. Лесно се прави, даже и да не сте експерти в кулинарията.
А ароматът и усетът му ще ви накарат да се облизвате. Идеално е и за посрещане на посетители, ястието ще ги смае.
Трябват ни 750 грама телешко месо, 500 грама сушени сини сливи, олио, доматено пюре, една глава лук, червен пипер, щипка захар, черен пипер, сол на усет.

Първо би трябвало да си нарежем като за кебап телешкото месо. Лука си го нарязваме на ситно. Запържваме си месото в олиото, а като забележим, че към този момент се е зачервило, си слагаме вътре към него и лука.

Подправяме с подправките на усет. Доматеното пюре си го размиваме с малко водичка и също го прибавяме към месото. Оставяме го да ври на спокоен огън и посоляваме със сол на усет.

Отделно от това си слагаме да си варим сливите. Като станат подготвени си ги прибавяме към ястието, което те овкусяват ужасно. Дори и да не обичате или да не ви се има вяра, че ще стане супер, не се съмнявайте. Пробвайте, тъй като в действителност сливите предават доста вкусен усет и мирис.

Само знайте, че като сложим сливите в ястието, не трябва да ги разбъркваме, с цел да не се раздерат. Поръсваме си с малко брашно и си прибавяме щипката захар като оставяме да се карамелизира.

Страшно вкусно става това ядене. То е едно от най-разпространените в дребните и китни градчета, сгушени в хубостите на Стара планина. Няма човек, който да отиде измежду природата там и да не опита от вкусотиите на локалните.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР