Предлагаме ви рецептата за торта-баклава. Не просто баклава, а цяла

...
Предлагаме ви рецептата за торта-баклава. Не просто баклава, а цяла
Коментари Харесай

Опитайте тази торта-баклава и ще забравите за всичко друго!

Предлагаме ви рецептата за торта-баклава. Не просто саралия, а цяла торта.
Вкусът й е също толкоз прелестен като на обичания ни десерт, само че става доста по-красива. Направо същински шедьовър.
Приказно вкусна е тази торта саралия. Снимката е илюстративна от moite-recepti.com

Трябват ни 750 грама кори за баница, 500 грама краве масло, шест яйца, 900 грама захар, 120 грама брашно вид 500, едно пакетче бакпулвер, 200 грама орехови ядки, една лъжичка канела, 1.20 литра вода, щипка лимонена киселина.

Първо би трябвало да си разделим корите за баница на две елементи. Половината от тях ги нареждаме в една правоъгълна тавичка като сред тях намазваме с към този момент разтопеното масло. А в средата слагаме заряд.

Въпросният заряд се прави като си разрушаваме яйцата със 150 грама захар. Добавяме си също брашното и бакпулвера, дружно със счуканите орехи и канелата.

И по този начин – като сложим пълнежа върху корите, от горната страна си нареждаме останалата част от корите, намазани още веднъж с масло. Така направената саралия си я нарязваме авансово на части и я поливаме с останалото от горещата лой.

После я пъхаме във фурната и я печем до момента в който се зачерви. След като е подготвена си я оставяме да изстине и чак след това я заливаме със захарния сироп. Всички знаем по какъв начин се прави той, само че въпреки всичко ще повторим за по-сигурно.

Сиропът се прави като си взимаме 750 грама захар и смесваме с водата и с лимонената киселина, а след това ги кипваме на котлона. Това е всичко и по никакъв начин не е мъчно за правене. А за сметка на това след това имаме един страховит и свиреп апетитен десерт.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР