Предлагаме ви рецептата за лека и страшно вкусна доматена крем

...
Предлагаме ви рецептата за лека и страшно вкусна доматена крем
Коментари Харесай

Крем супа с крутони - ще си оближете пръстите!

Предлагаме ви рецептата за лека и ужасно вкусна доматена крем чорба с крутони. Пръстите ще си оближете с нея, тъй като фактически става повече от апетитна.
Бърза е и не лишава доста време и старания в кухнята.
Трябват ни един кг червени домати, две-три лъжици масло, два моркова, половин глава целина, още 3-4 лъжици масло, три лъжици брашно, две чаши прясно мляко, две яйца, две филии изсъхнал самун, щипка захар, сол на усет.

Първо би трябвало да си задушим нарязаните на кубчета моркови и целина в маслото. Заливаме ги с две чаши вода и щом заврат, си ги осоляваме. След като омекнат пък си прибавяме към тях нарязаните на едро домати.

Като забележим, че са се сварили и доматите, всичката тази течност си я прецеждаме през цедилка. Отделно си вършим запръжка от три-четири лъжици масло и брашното.

Разреждаме си я с млякото и се изсипва във към този момент прецедения бульон. Добавяме си солта и захарта, и си слагаме супата да се вари. След това я застройваме с яйцата и я сервира на трапезата дружно с изпържените кубчета самун – крутоните.

На пръв взор сякаш една най-обикновена и постна чорба, а пък е толкоз вкусна. Интересното е и, че даже децата я харесват, а общо взето са по-придирчиви към вкусотиите на масата. Затова сме сигурни, че ще хареса и на вас.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР