Предлагаме ви най-интересното и полезното в статията на д-р Оливие

...
Предлагаме ви най-интересното и полезното в статията на д-р Оливие
Коментари Харесай

Д-р Оливие Суле: Антидепресантите задълбочават депресията, но спасение има!

Предлагаме ви най-интересното и потребното в публикацията на доктор Оливие Суле. В нея се показват аргументите и претекстовете за изказванието, че антидепресантите задълбочават депресията, само че съществуват хранителни добавки, които имат противоположното деяние.

Доброто ни положение е обусловено от вярното действие на невротрансмитерите и хормоните, които сами по себе си се състоят от главните мастни киселини Омега 3 и Омега 6. Именно тези мастни киселини обезпечават еластичността и качеството на клетъчните мембрани.

Освен познатите ни хормони - тези на жлезите с вътрешна секреция, съществуват и други, по-фини, простагландини. Те работи локално за регулация на другите функционалности. Затова могат да бъдат наречени хормони на чувствата и акомодацията към самия себе си. Тези хормони се образуват от Омега 3 и 6.

Основната характерност на основните мастни киселини е в това, че са полиненаситени. Растителните масла, изключително тези, които са богати на Омега 6, се предлагат при болести, при които двигателният уред, или изобщо тялото, са незадоволително развити и предпазени - като да вземем за пример при множествена склероза или при менструален синдром. Съотношението сред Омега 3 и Омега 6 символизира нуждата от равновесие сред тялото и съзнанието. Нашият мозък се нуждае от главните мастни киселини още в майчината вътрешност и по-късно цялостен живот.

Стресът е главен индикатор за това, че не се вслушваме в себе си, а следствията са най-различни болести - сърдечносъдови, нервни, храносмилателни, алергични. В частност, Омега 3 ни дава оптимизъм и положителен взор върху живота.

Знаете ли в действителност що е то меланхолия? Това е методът, посредством който нашият организъм се пробва да се бори с прекомерния напън върху него самия. Когато изпитваме подобен напън, ние вървим в посока, която не ни подхожда и отхвърля нашето надълбоко “АЗ”. И когато продължаваме да вървим в тази посока, тогава поражда депресията. Но тя е освен демонстрация на нашето незадоволство, неуспехи, това е и път, който ни изкарва от нея. Но на нас ни е мъчно да го осъзнаем.

Подробни препоръки от доктор Оливие Суле по какъв начин да се избавим от депресията без антидепресанти четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР