Предлагаме ви модерна бойна машина на изгодна цена Новата „PATRIA”

...
Предлагаме ви модерна бойна машина на изгодна цена Новата „PATRIA”
Коментари Харесай

Вицепрезидент на финландската Patria Land: Предлагаме ви модерна бойна машина на изгодна цена

Предлагаме ви съвременна бойна машина на преференциална цена Новата „ PATRIA” със задвижване 6x6 се ръководи като джип, даже и в най-тежки условия. Това съобщи пред „ Труд “ Яне Раколайнен, вицепрезидент на финландската компания PATRIA LAND.

– Г-н Раколайнен, вашата компания PATRIA LAND показа за първи път у нас новата бойна машина „ PATRIA” 6×6. Какви са нейните преимущества в софтуерно и в чисто тактическо държание на бойното поле пред бойните машини на другите участници в състезанието за превъоръжаване на Сухопътните ни войски?
– Тази специфична машина 6Х6 е планувана като съществена бойна машина на пехотата, само че може да се употребява и като поддържаща. Нейния по-голям брат бронираната модулна машина АMW, която е със задвижване 8Х8, е една от най-модерните в света.

Като бойна машина ние сме я конструирали, спазвайки главните модерни изисквания- висока подвижност, лесна употреба и модулна структура. Затова машината има превъзходна подвижност при всевъзможни метеорологични и теренни условия.

Шасито и рамата са конструирани по същата философия, като машината АMW. Тоест- тя има душа на 8Х8 в тяло на 6Х6. Изключително елементарно се експлоатира, като сме сложили главен акцент върху успеваемостта на шофирането.

Тя се ръководи доста лесно- като джип. Дори в доста тежки условия на терена машината се държи великолепно и се кара с лекост. Което значи, че Сухопътните войски няма да имат потребност да образоват дълго водачите на тези машини.

Машината 6Х6 се основава на нашия богат опит в конструирането и производството на бронирани машини. Имали сме опция да обсъждаме с разнообразни клиенти техните рекомендации и сме ги употребявали при създаването й.

Четирите съществени акцента на новата машина са пъргавина, лесна употреба, модулна структура и налична цена. С нея предлагаме на Българската войска превъзходни благоприятни условия на налична цена.

– Каква степен на отбрана обезпечава за екипажа и бойците? Питам ви, тъй като това е изключително значим индикатор за сигурността на бойците в актуалната война?
– Основният вид предлага отбрана на равнище 2 по стандарта на НАТО STANAG- както противоминна, по този начин и балистична отбрана. Като това равнище може да се увеличи до 4-та степен. Има и вид, който се предлага с нараснала защита- допълнение, което може да се поръча.

Но желая да подчертая, че и то не се заплаща в допълнение – нито за конструирането, нито за изпитването. Просто клиентът избира разновидността, който дава отговор на неговите потребности.

– И изключително значимо условие, съобразено с българските географски условия- машината плаваща ли е?
– Клиентът може да избере машината като всъдеход. Това е изпитано, предходната година направихме проява във Финландия. PATRIA отдавна работи върху технологията за вседеходните машини.

Миналата година представихме всъдеходен вид на AMW 8Х8 в България. Машината в естествен режим на шофиране има пробег от към 800 км. Развива оптималната скорост от близо 100 км/ч. При корабоплаване развива към 8 км/ч.

– Компанията PATRIA ще взе участие ли с нея в състезанието на нашето Министерство на защитата? Въпросът ми е подбуден от събитието, че в него е заложено бойните машини да са със задвижване 8Х8, до момента в който за спомагателните е вероятен и компромисен вид от 6Х6?
– Все още е доста рано да оповестяваме детайлности от нашата оферта. Сега я приготвяме и сме уверени, че тя ще е конкурентно способна и ще отговори на всички условия на българските Сухопътни войски.

Ще обезпечава доста преимущества за бойците на преференциална цена и ще способства за доста изгоди за индустрията в България.

– Как PATRIA ще отговори на едно от значимите условия в състезанието за взаимно произвеждане на новата бойна техника, с цел да се влагат средства в развиването на високи технологии за българската промишленост и откриване на нови работни места? Доколкото ми е известно, концепцията е нашето присъединяване в плана да е най-малко 20%?
– От няколко години преглеждаме и обсъждаме опциите за локално произвеждане. Знаем че неговите благоприятни условия са потвърдени при стратегии за трансфер на технологии с други страни. Ние също сме потвърдили своите благоприятни условия в това отношение и сме уверени, че ще можем да го създадем и в България.

Трансферът на технологии и локалното произвеждане ще обезпечат редица прерогативи на вашата страна. Някои от тях са несъмнено доставяне, развиване на вашата индустрия, разкриване на нови работни места и стопански изгоди.

Разбираме, че условието за локално произвеждане се постанова в общественото пространство и в случай че от нас бъде поискано това, ние сме подготвени да отговорим на вашите условия.

Имаме опит в това отношение. Осигурили сме трансфер на технологии и основаване на условия за развиване на промишлеността в 4 държави- Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка. Затова PATRIA е на водещо място в целия отрасъл в това отношение.

– Представете в резюме PATRIA Land, господин Раколайнен.
– PATRIA LAND е част от PATRIA GROUP и е благонадежден снабдител на решения за защитата, сигурността и поддръжката на произведения по време на целия им витален цикъл. PATRIA GROUP е благосъстоятелност на финландската държава- 50,1%, а останалите 49,9% са Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace AS, която също е държавна компания.

Общо чиновниците са към 2900 и развиваме активност в международен мащаб. Централата е в столицата на Финландия - Хелзинки. Освен във Финландия, групата работи и в Швеция, Норвегия, Естония, Полша, Обединените арабски емирства и Южна Африка.

PATRIA Land особено се отпътува с бойните машини и куполите, с минохвъргачки, които имат нужните качества и работни характерности, с цел да бъде извоюван всеки един пердах. Повече от 4000 наши бойни машини са на въоръжение в армии от целия свят.

Нашата съществена цел е да се съобразяваме с потребностите на клиентите от момента на придобиването до края на експлоатационният период на техниката. Ние осигуряваме непоклатимост на доставките и снабдяването посредством съдействие с локални сътрудници.

AMW 8Х8 е една от най-модерните колесни бойни машини. Около 1600 такива машини се употребяват от армиите в 7 страни – от Северното до Южното полукълбо. От новата машина 6Х6 чакаме най-малко толкоз, а може би и повече поръчки за нея. Уверявам ви, че бъдещето за PATRIA и за нейните произведения е обнадеждаващo.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР