Предлагаме ви една рецепта за разкошотия в гювече, която се

...
Предлагаме ви една рецепта за разкошотия в гювече, която се
Коментари Харесай

Няма такава вкусотия в гювече!

Предлагаме ви една рецепта за разкошотия в гювече, която се прави елементарно, бързо и става ужасно вкусна. Единственият “проблем” е, че се изяжда още по-бързо.

Няма други думи, с които да се назова това гювече, с изключение на чудна вкусотия

Трябват ни един буркан грах, една алена чушка, един домат, два моркова, една глава лук, 600 грама свинско месо, 300 грама вода, червен пипер, чубрица, сол на усет, черен пипер, две лъжици брашно.

Първо е належащо да си нарежем и след това да запържим свинското месо в малко лой.
След това към него прибавяме и нарязаните на ситно чушка и лук. Като минат пет минутки прибавяме и настъргания домат към тях, дружно с подправките.
Пържим още няколко минутки, след което разпределяме в гювечетата полуготовото свинско месо. Покриваме го с граха и с нарязаните на колелца моркови.

Брашното го разрушаваме с водата и също го разпределяме в гювечетата. Захлупваме ги с капачетата им и ги слагаме във фурната, където ги оставяме да се запекат за към 40-50 минути на температура от 200 градуса.

Ако желаете да ви е още по-вкусно, към тези гювечета може да си добавите и гъби – най-бързо ще е в случай че сложите към този момент нарязани и мариновани гъби от буркан.

Свинското месо, приготвено по тази рецепта в гювечета, става чудно вкусно и доста нежно. Няма човек, който да не си е облизал пръстите, стига да не е вегетарианец, несъмнено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР