„Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15 юни. Досега

...
„Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15 юни. Досега
Коментари Харесай

Да се разреши строителството по морето до 15 юни, иска НФСБ

Предлагаме разрешаване на строителството по морето до 15 юни. Досега текстовете предвиждаха това да става до 15 май. Удължаваме периода посредством смяна в Закона за ограниченията и дейностите при изключително състояние. И без друго в този момент туризъм няма – предлагаме работни места до откриването на сезона “. Това съобщи в телевизионно изявление националният представител и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев.

НФСБ обаче е изрично срещу да се работи сред 14 и 16 часа, в нарушаване на Закона за шума- нещо, което изиска Строителната камара, след среща с премиера в четвъртък. „ В обстановката на карантина и обществена изолираност прагът на толерантност пада. На второ място – такова позволение ще докара до голяма доза напрежение у хората, затворени от месеци в къщи и до битови спорове “, уточни Борис Ячев.

Държавата разполага със сериозен обществен финансов запас сред 5 и 7 милиарда лева, който може да бъде ориентиран към отварянето на пазари и откриване на нови работни места. Борис Ячев акцентира, че предложенията на НФСБ за вложения в огромното строителство са били прегледани и огромна част от тях са били признати на срещата сред министър-председателя и Строителната камара. Едно от тях е обновяване на санирането, където има планувани към 1.1 млрд лева Това обезпечава работа на сред 70 хиляди и 90 хиляди души, приказваме освен за строителство, само че и за съпътстващи действия, изясни депутатът. Става въпрос и за построяването на близо 100 км автомагистрали и високоскоростни пътища, за които са планувани 2.5 млрд лева, до края на тази година, за 300 млн. лева за второстепенни и третостепенни пътища, за 1.8 млрд лева за ВиК бранша, уточни още Борис Ячев.

Партията на Валери Симеонов предлага и пакет от ограничения за избавяне на туризма. Една от тях е директна държавна дотация за опазване до 30 % от личния състав - това са главните хора във компаниите, заети в бранша (мярка 60:0) против уговорката на работодателя да ги резервира на работа до 1 година, изясни зам.-председателят на НФСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР