Предлагаме програма за лятото под надслов Изкуството не излиза в

...
Предлагаме програма за лятото под надслов Изкуството не излиза в
Коментари Харесай

"Трубадур" е емблемата на Старозагорската опера за лятото

Предлагаме стратегия за лятото под надпис " Изкуството не излиза в отпуск ", оповестяват от Старозагорската опера. Освен към този момент овладените подиуми - в залата на Кукления спектакъл, на Регионалната библиотека " Захарий Княжески ", на Античния конгрес " Августа Траяна ", на стадион " Берое ", на третото издание на фестивала " Летни вечери на операта и балета " Баба Вида ", гостуванията в Свети Влас, Хасково, Варна и Велико Търново, Казанлък, Старозагорската опера стъпва на няколко нови подиуми през това лято. Това става на новопостроената сцена в Етнографския комплекс " Дамасцена " (на 1, 2, 21 юни), в градината на Митрополията (12 и 17 юни), в двора на Къщата на архитекта (на 22,24 юни и на 9 юли), на сцената на Античната и средновековна цитадела " Туида " в Сливен (14 и 16 юли) и в Несебър с " Опера в цирка " взаимно с цирк " Балкански " (22 и 29 юли).
Операта ще показа премиерните спектакли на детския мюзикъл " Отмъщението на Зайчето Питър " (26 и 27 юни), операта " Трубадур " на стадион " Берое " на 7 юли, едноактните балетни спектакли " Лотос ", " Танц при изгрев слънце ", " Следващият " (на 10 юли), международната премиера на операта " Траян в Тракия " (25 юли). Тя е написана особено за Старозагорската опера, с цел да бъде изпълнена на Античния конгрес " Августа Траяна ". На 27 юли античността още веднъж е " на ход " - в премиерата на балета " Антигона " с хореограф Людовик Парти. " Антигона " е едноактен балет по музика на Теодор Антониу, Арво Перт, Микис Теодоракис, Джовани Солима, Никос Скалкоттас, Фредерик Шопен.
Безспорният шлагер в лятната стратегия на театъра е грандиозният театър на " Трубадур " от Верди под звездите на Стара Загора на 7 юли на стадион " Берое ". В спектакъла вземат участие звездите от международните подиуми Зоран Тодорович, Кирил Манолов, Елена Баръмова, Даниела Дякова, още солисти, хор и оркестър на Държавна опера–Стара Загора. Диригент е Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов. Атрактивните костюми са на Денис Иванов, сценографията е на Тодор Демеров.
На 14 и 16 юли операта стъпва на нова територия - Античната и средновековна цитадела " Туида " в Сливен. Световноизвестният тенор Камен Чанев, Кирил Манолов и Ивайло Джуров, Таня Иванова, Даниела Дякова ще показват " Аида " на 14 юли от 21 часа. На 16 юли пък на сцената в крепостта ще бъде показан концертът " Куин - шоуто продължава " със солисти Теодор Койчинов и Елена Петрова, симфоничен оркестър, хор и солисти на операта. Диригент е Димитър Косев. В концерта ще прозвучи и истинската версия на " Бохемска рапсодия ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР